Nooit meer moe met deze energieboosters!

Nooit meer moe met deze energieboosttodayimeet

Ben je voortdurend moe? Waarschijnlijk beschikt je lichaam over te weinig energie om jezelf goed en energiek te voelen. Zo jammer, want als je weet hoe het lichaam functioneert en welke brandstof het nodig heeft om zijn energiegehalte op pijl te houden, valt er heel veel winst te behalen. Laten we eerst eens naar een aantal oorzaken kijken.

Nooit meer moe en volop energie

Voordat we naar de energieboosters gaan kijken, zullen we eerst de onderliggende oorzaken onder de loep moeten nemen. Anders blijft het dweilen met de kraan open en komen we geen stap verder.

Slaaptekort en geen energie

Als je eenmaal in de vicieuze cirkel van slecht slapen terecht bent gekomen en vervolgens jezelf overdag met koffie door de dag heen sleurt, kun je energieboosters gebruiken wat je wilt maar zal dat op de lange termijn niet meer werken. Sterker nog, je raakt mentaal uitgeput omdat het stresshormoon cortisol de overhand krijgt. Hierdoor kun je vage klachten krijgen en een lage weerstand. Ook kun je last krijgen concentratieproblemen, somberheid en chronische stress. Dat wil je niet!

De basis van een goed energieniveau is slaap

De eerste oorzaak van vermoeidheid kunnen we dus aanpakken door goed te slapen en uitgerust aan de dag te beginnen. Slapeloosheid kan veel redenen hebben. Toch is het een vaststaand feit dat een stukje self care je van dit probleem kan afhelpen. Hoe doe je dat?

Natuur

Wandelen in de natuur en het eten van onbewerkte voeding is de eerste stap om lichamelijk en mentaal in balans te komen. Door iedere dag, met bewuste ademhaling, door de natuur te wandelen, neemt je lichaam zuurstofrijke energie tot zich en hebben je hersenen even de tijd om op adem te komen. Door het eten van goede voeding, voeg je nog meer ‘waarde’ aan je lichaamscellen toe. Aanvankelijk zal het misschien wat moeite kosten maar als je eenmaal de energie weer door je aderen voelt stromen, word je steeds enthousiaster en kost het je steeds minder moeite. Ook zul je er versteld van staan hoe het je slaappatroon ten goede komt.

Bewust ademen geeft energieTodayimeet

Basis op orde

Als je deze basis goed op orde hebt, wordt het tijd om eens naar aanvullende energieboosters te kijken, die je algehele gezondheid zullen versterken.

Fit met ginseng

Gingseng is een adaptogeen en deze wordt vaak toegepast in de orthomoleculaire wereld voor bijvoorbeeld chronische stresssituaties. Deze Aziatische wortel heeft een brede werking en kan voor je energiesysteem veel betekenen. De rode Aziatische Gingseng zorgt voor een goede doorbloeding, waardoor afvalstoffen makkelijk afgevoerd kunnen worden en niet je energiesysteem onnodig belasten. Door de hoge waarde aan antioxidanten, bescherm je je lichaam eveneens tegen vroegtijdige veroudering.

Voldoende water drinken

Het klinkt heel simpel maar om veel lichaamsprocessen te bevorderen is het raadzaam om gedurende de dag veel water te drinken. Hierdoor kunnen de afvalstoffen makkelijk en snel vervoerd worden en bespaar je je lichaam weer extra energie.

Verhoog je eiwitinname

Eiwitten zijn bouwstenen voor iedere cel in het lichaam. In periode van stress of ziekte verbruikt je lichaam extra eiwitten. Zorg daarom dat je iedere dag voldoende eiwitten neemt. Denk aan yoghurt, kipfilet, vis, peulvruchten en eieren. Ook kun je deze gezonde en voedzame koekjes maken van noten en zaden voor je dagelijkse mineralen en vitaminen inname.

Rust en ontspanning

Neem iedere dag even de tijd voor ‘you-time’. Lees een goed boek voor het slapengaan of neem een warm bad met dode zeezout. Als je ontspannen bent slaap je beter en kun je de volgende dag de wereld weer aan!

Sante!

(241)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.