Hoe krijg je een frisse, stralende huid?

Oke, laten we direct maar met de deur in huis vallen. Hoe krijg je een stralende huid? Roken, alcohol, verkeerde vetten, suiker en stress zijn niet goed voor je huid. Erger nog; ze zijn funest voor een stralende huid. Maar, het goede nieuws is; er zijn genoeg middelen om balans te houden en je huid een opkikker te geven.

Hoe krijg je een stralende huid?

Water drinken! Ja, echt. Nou, vooruit, water bij de wijn dan. Wanneer je de hele dag tussendoor voldoende water drinkt, kan een goed glas wijn per dag echt geen kwaad. Lees hier waarom een glas wijn per dag zelfs bijdraagt aan een goede gezondheid en een stralende huid.

Vitamine A. Deze vitamine heeft de eigenschap de celvernieuwing van de huid te stimuleren. Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine en is als supplement verkrijgbaar (let op de juiste dosering). Deze vitamine is echter ook rijkelijk aanwezig in wortelen, groene groenten, lever, vis en boter (kies voor een goede ongezouten roomboter).

Zink! Ik heb al eerder een blog geschreven over de werking van zink geschreven. Deze onmisbare vitamine is een goede aanvulling voor een mooie huid.

Vitamine C. De Antioxidanten in vitamine C helpt je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf en gaat ontstekingen tegen. Ook hiervan kun je dagelijks een supplement nemen, maar rood fruit en citrusvruchten helpen je ook om voldoende vitamine C binnen te krijgen. 

Vitamine B3. Ook wel niacine genoemd. Eigenlijk is een vitamine B-complex altijd een goed idee, ook om je mentaal fit te voelen, maar wil je het specifiek tegen huidproblemen inzetten (bijvoorbeeld tegen roodheid van de huid), is vitamine B3 de beste keuze.

Vitamine B8. Alweer eentje uit de B-vitamine familie. Deze vitamine maakt niet alleen de huid sterk en stralend, maar zorgt ook voor sterke haren en nagels. 

Groene thee. Mijn favoriet. Naast water en wijn natuurlijk. Ik ben gek op groene thee, vanwege de smaak maar ook vanwege de hoge antioxidanten die in groene thee zitten.

Voed je huid met gezonde voeding

Zoals ik al hierboven al vertelde, is uit gezonde voeding veel van deze vitaminen te halen. Kijk zelf wat voor jou het beste werkt. 

Gezonde vetten is in ieder geval een must. Goede vetten (denk aan avocado’s, zalm, makreel, haring, olijfolie, ongebrande noten) helpen de huid elastisch te houden, onderhouden de collageen voorraad in de huid en gaan ontstekingen van de huid tegen. 

Tenslotte, de meest relaxte tip voor een stralende huid

Zorg voor een goede nachtrust! Je huid en de rest van je lichaamscellen herstellen zich tijdens je slaap. Kost niks en je huid is je er dankbaar voor!

En als laatste tip…

Take care!

(387)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.