Iedere keer is het weer een uitdaging om ook in het weekend (of op een drukke door de weekse dag) een lekkere, snelle maar gezonde maaltijd op tafel te zetten. Vooral onze “spruitjes” (om maar in food-termen te blijven) zijn erg kritisch. Maar ik kan je vertellen dat een gezond pitabroodje met kip shoarma en tzatziki, de winnaar is op zomerse dagen in huize Achten. Dit recept is zo klaar en lekker voedzaam!
Gezond pitabroodje met kip shoarma en tzatziki
Tijdens deze heerlijke zomerse dagen is de combinatie van kip en tzatziki erg lekker en fris. Bovendien is het een kwestie van de juiste ingrediënten te vinden. Daarom zoek ik altijd lekkere Recepten voor inspiratie en geef er vervolgens mijn eigen invulling aan, met ditmaal als resultaat; een heerlijk pitabroodje met alles erop en eraan, want we blijven natuurlijk wel een health blog! Wist je dat kip en Griekse yoghurt de nodige eiwitten bevat om je spieren te voeden en te onderhouden? En door de komkommer je vochtgehalte tijdens deze warme dagen op peil blijft? We willen tenslotte ook graag met een “summer body” de zomer door. Daarom is dit hèt ideale recept voor zomerse dagen.
Wat heb je nodig voor twee personen?
500 gram kipfilet in blokjes gesneden
4 pitabroodjes (evt volkoren of spelt)
15 gram shoarma kruiden
Een rode ui
komkommer
citroen
Zakje fijn gesneden andijvie
6 eetlepels Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
Peper, zout en oregano
Voorbereiding kip shoarma
Snipper de rode ui en meng deze samen met de kippenblokjes en de shoarma kruiden (laat dit even een half uurtje in de koelkast staan).
Voorbereiding tzatziki
Schil de komkommer en rasp deze met de grove kant (laat even uitlekken in een zeef)
Voeg 6 eetlepels Griekse yoghurt toe
Het sap van een halve citroen
2 teentjes knoflook (pletten of in kleine stukjes snipperen)
En breng op smaak met peper, zout en oregano
Het is ijskoud het lekkerst, dus even in de koelkast bewaren
Let’s cook!
Snij de pita broodjes alvast open en verwarm de oven voor op 180 graden. Vervolgens in ongeveer 7 minuten afbakken.
Roerbak ondertussen in een koekenpan de kip shoarma gaar
The fun part
Nu komt het leukste gedeelte waarmee alle mondjes even gesnoerd zijn; De broodjes opmaken, opdienen en punten scoren bij de “spruitjes”!
Loopt het water al in je mond?
Ik ben ook benieuwd naar de favo pita broodje recepten van jullie spruitjes, please let me know!
(1091)