Kurkuma; Het heilige kruid!

Kurkuma het heilige kruid

Ik heb al vaker over het wondergoedje kurkuma geschreven als ingrediënt van het Golden Health Drankje,  het poeder is echter zo goed voor je gezondheid, tegen ontstekingen en tumoren, dat ik er dieper op in wil gaan.

Kurkuma:

Kurkuma is een kruid dat vooral in India gebruikt wordt. Het wordt aan vele gerechten toegevoegd en het heeft een gele kleur. Het kruid wordt gewonnen uit de plant; Curcuma Longa. Het bevat een zeer sterke ontstekingsremmende stof; curcumine. Bij een dagelijkse consumptie van kurkuma daalt het aantal ontstekingsbevorderende stoffen in het bloed. Daar ontstekingen een belangrijke rol spelen bij het voortwoekeren van kanker, spreekt het vanzelf dat de werking van kurkuma zeker interessant is voor kankerpreventie en om het te remmen. Tevens is kurkuma een sterke antioxidant, dit helpt om je gezonde cellen te beschermen. Het verbetert de leverfunctie en het geeft je gehele immuunsysteem een boost.

Hoe kun je kurkuma in het dagelijks leven gebruiken?

Ik roer het altijd door elke Soep  en voeg het toe aan Oosterse gerechten. Maar ook kun je het toevoegen aan roerbakgroenten. Gebruik kurkuma altijd in combinatie met zwarte peper, omdat dit de werking van het kruid vele malen versterkt! Voor de opname roer ik beide ingrediënten in een beetje olijfolie en voeg het aan het gerecht toe.

Waar te koop:

Je kunt het kruid natuurlijk overal kopen, zelfs in supermarkten. Maar let er in ieder geval op dat je de meest zuivere biologische kwaliteit hebt voor een goede werking. Ik ga zelf altijd naar een goede reformzaak of Ekoplaza

Kurkuma wordt niet voor niets het heilige kruid genoemd!

Santé!

 

 

(350)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.