Gezonder eten dankzij de online supermarkt?

Online boodschappenspot

Niet is minder waar; als we in de supermarkt lopen worden we constant verleid tot het doen van impulsaankopen. Vaak, eigenlijk altijd, producten die we niet nodig hebben en die doorgaans ook slecht voor onze gezondheid zijn. Het zijn toch niet bakjes druiven, aardbeien of gezonde groenten die je op het laatste moment nog eventjes meepakt. Eerder een reep chocolade of een zak chips. Online boodschappen doen brengt hier verandering in. Wij leggen in dit artikel uit hoe online boodschappen doen kan bijdragen aan een gezondere levensstijl.

Online supermarkten

Nog lang niet alle Nederlanders zijn overtuigd van het het gemak van online boodschappen doen. Uit onderzoek van GFK blijkt dat nog maar 1 op de 7 Nederlanders er gebruik van maakt. Toch groeit dit aantal hard. Experts verwachten dan ook dat het over een aantal jaren de standaard is. Albert Heijn, COOP, PLUS en Jumbo hebben allemaal al de beschikking over een goede webshop waar je alle boodschappen kunt bestellen. Vervolgens hoef je alleen zelf nog maar te kiezen voor “afhalen bij een pick-up point” of “thuisbezorging”. Dat laatste is ook op steeds meer plekken mogelijk.

Hoe draagt de online supermarkt bij aan een gezondere levensstijl?

Ja, dat online boodschappen doen is enorm handig en het bespaart veel tijd. Maar hoe draagt het bij aan een gezondere levensstijl? Hieronder vind je de belangrijkste argumenten.

  • Online shoppers doen minder ongezonde en dure impulsaankopen. Je wordt veel minder verleid door allerlei lekkere geuren en producten.
  • Als je online bestelt, kun je tijdens het shoppen nog even in de voorraadkast kijken. Is een extra zak chips echt nodig? In de fysieke winkel gooi je bij twijfel eigenlijk alles in je winkelmand.
  • Wanneer je online je boodschappen bestelt ben je ook veel bewuster over wat je koopt. Je ziet bijvoorbeeld per product de voedingswaarden overzichtelijk weergegeven.
  • Als je in de fysieke supermarkt loopt, koop je vaak producten die je eigenlijk dezelfde avond nog wilt consumeren. Denk aan die lekkere reep chocolade. Als je online boodschappen bestelt, heb je de boodschappen vaak de volgende dag “pas” in huis. Je koopt op die manier veel minder (ongezonde) producten die je direct wil/kan consumeren.

Online boodschappenspot

Is boodschappen bestellen duur?

Wat boodschappen doen duur maakt is een slechte voorbereiding. Door de folders en actie goed in de gaten te houden kun je flink besparen op de uitgaven. Maak bijvoorbeeld gebruik van een COOP kortingscode voor gratis bezorging of een kortingscode van PLUS voor minder servicekosten. Er zijn mogelijkheden genoeg. Spaaractie moet je natuurlijk ook altijd in je achterhoofd houden. Het grote voordeel van de webwinkels is dat je snel even de prijzen kunt vergelijken bij andere supermarkten. Er zijn daarvoor inmiddels al een aantal website voor. Een maaltijdbox is uiteraard ook een leuk producten wat online te bestellen is. Hiermee kun je ook gemakkelijk gezond koken!

Misschien heb jij al wel ervaring met het online bestellen van boodschappen? We zijn erg benieuwd wat jij ervan vindt. Laat een reactie achter of stel je vragen onderaan dit artikel. Je kunt ook terecht op www.boodschappenspot.nl voor meer informatie.

(162)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.