Al een tijdje loop ik te broeden op een voedzaam en vezelrijk gerechtje, waarbij de bloedsuikerspiegel stabiel blijft, met als resultaat: een zoete aardappelschotel. Echt té lekker en niet moeilijk!
Wat heb je nodig: (voor 4 personen)
4 zoete aardappelen
1 ui
2 teentjes knoflook
Bakje champignons
1 stronk broccoli
400 gram kip blokjes
1 pakje kokos melk (250 ml)
1 el Garam Massala (staat bij de kruiden)
2 el Kerrie
1 tl Kurkuma
Beetje peper
Kokos olie
Hoe maak je het:
Snijd eerst alle groenten in blokjes (en broccoli in kleine stronkjes)
Snijd de kip in blokjes
Fruit eerst de kip in een grote wok pan (met wat kokos olie) aan en doe vervolgens alle groenten (behalve de broccoli) erbij
Dan de kruiden erbij en het pakje kokosmelk
Ondertussen kook je de stronkjes broccoli ongeveer 5 minuten en voeg het vervolgens aan het gerecht toe.
Regelmatig om scheppen en nog ongeveer 20 minuten laten door sudderen (totdat de zoete aardappel gaar is). Dan op smaak brengen met een beetje peper (peper versterkt de werking van kurkuma).
Door de kruiden in dit gerecht (o.a. kurkuma met peper en kokosmelk) is dit zeker goed voor je als je ontstekingsgevoelig bent en voor je metabolisme.
(1338)