Vandaag staat een Indiase kip kerriesoep met lekker veel kruiden op het menu. Door de geneeskrachtige en ontsteking remmende kruiden, die erin zitten als; kurkuma, kruidnagel, kardemom en cayenne peper, is het een top soepje en een mega boost voor je gezondheid én versterkt het je immuunsysteem!
Wat zijn de ingrediënten:
1 ui
3 knoflook teentjes
1 thee lepel cayenne peper
1, 5 eetlepel kurkuma
Snufje zout en peper
1 thee lepel kardemom
2 kruidnagels
1 limoen
1 biologische kip bouillon blokje
50 gram quinoa (voor een bite)
1 kipfilet
Hoe maak je het?
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uitjes, knoflook, cayenne peper, kardemom en kurkuma ca. 3 minuten
Voeg de bouillon, één liter water, kruidnagels en quinoa toe.
Laat 10 minuten koken totdat de quinoa gaar is
Ondertussen even in een ander pannetje de kipfilet 10 minuten zachtjes koken, daarna op smaak brengen met wat zout en peper en in kleine stukjes snijden
Toevoegen aan de soep
Vervolgens de soep afmaken met het sap van een halve limoen
En evt. nog wat creme fresh of kookroom
En klaar is je Indiase kippensoep!
(426)