Door bewuste ademhaling weer in contact komen met jezelf

Bewust ademen geeft energieTodayimeet

Wanneer je geboren wordt is ademhalen het eerste wat je doet. Ademen is de essentie van het leven. Zonder er verder bij na te denken, hol je door de dag en adem je er maar een beetje op los. Veel burn-out klachten komen voort uit het contact kwijt zijn met jezelf en daardoor in een vecht-vlucht modus terecht komt. Door de dis-connectie leef je alleen vanuit je hoofd en durf je niet meer op je ‘onderbuikgevoel’ te vertrouwen. Altijd alert, dus nooit meer ontspannen.

Levenskracht

Laatst hoorde ik een podcast van Michael Pilarczyk een interessant interview met Rajshree Patel over haar nieuwe boek ‘The power of Vital Force’. Zoals ze daarin aangeeft komt het bij het ontwikkelen van het menselijk potentieel uiteindelijk neer op twee dingen: Je energie verhogen door weer in contact te komen met je hogere zelf (de intelligentie die jou de weg wijst op jouw levenspad). Hierdoor gaat de levenskracht stromen, waardoor je leven ook in een flow komt.

Terug naar de basis: Adem!

Naast gezonde voeding en leven in het NU, is bewust ademen één van de belangrijkste elementen om weer in contact te komen met je levenskracht. Je cellen openen en vullen zich met zuurstof, je bent weer gecentreerd en aangesloten op de krachtige levensbron. Heel eerlijk, vergeet ik zelf ook vaak om bewust te ademen en heb daarom op aanraden het boek: ‘ontdek de kracht van ademen’ van Mr. Breath aangeschaft.

Ademen is gratis en je geboorterecht

Zo simpel is het eigenlijk. Het kost zelfs geen tijd. Er zijn een aantal ademhalingstechnieken, zoals bijvoorbeeld de buikademhaling. Kijk voor jezelf welke voor jou het beste aanvoelt. Je kunt bewust even gaan zitten en een paar keer per dag een aantal minuten de oefeningen doen. Wanneer je de techniek eigen bent, kun je zelfs tijdens het wandelen (honden uitlaten) of bijvoorbeeld strijken (toch een saai klusje) de oefeningen uitvoeren. Zo krijgen deze dagelijkse taakjes ineens veel meer inhoud. Mindfull wandelen en strijken, twee vliegen in één klap.

Bewustwording

Misschien zal het niet in één keer lukken, maar de kunst van het veranderen zit ‘m in de herhaling en met kleine stapjes (kaizen)vooruit gaan. Zelfs achter je bureau of voor het slapengaan kun je je ademhaling bewust sturen. Gedachten (die niet altijd waar hoeven te zijn) nemen af en je komt in een kalme state of mind. Het Nu. Energie is dus nodig om ons hoogste potentieel te bereiken. Zet dat gegeven op nummer één. Ik hoorde laatst weer het nummer; ‘zwaar leven’. Hilarisch, maar zo wil je echt niet zijn…

Dus Adem!

 

(759)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.