Mentaal Ontgiften!

Mentaal Ontgiften Today I Meet

Mentaal ontgiften is ook een vorm van detox. Niet alleen je lichaam moet zich af en toe ontdoen van gifstoffen, daarover kun je hier meer lezen, maar ook je geest moet zo nu en dan tot rust komen en ontladen. Tijdens periode van stress heeft het lichaam al zijn verdedigingsmiddelen nodig, zodat andere processen in het lichaam vertragen. Langdurige stress kan tot onverteerd voedsel en een trage stofwisseling leiden. Ook werkt het vaak zo dat als je moe bent of stress hebt, je eerder behoefte hebt aan zoetigheid of ander junkfood. Het is daarom dus een goed idee om op z’n tijd aan je stress-level te werken!

Mentaal ontgiften Today I Meet

Mentaal ontgiften:

Kan op verschillende manieren, ik heb er een paar voor je:

Lichaamsbeweging; je vindt het misschien een beetje suf om te horen maar het werkt echt! Trek je sportschoenen aan en ga naar buiten. Iedere dag een half uurtje wandelen of rennen met je favo muziekje in de oren, geeft jouw hormonale systeem een boost. Ná 20 minuten lopen maak je al het feel-good hormoon endorfine aan.

Ademhalen; als je het druk hebt en gestrest bent, ben je vaak geneigd om hoog en kort te gaan ademen. Dit veroorzaakt een nog gejaagder gevoel. Neem iedere avond voordat je gaat slapen even de tijd om rustig te gaan zitten en met aandacht naar je ademhaling te gaan. Neem een schrijfblok erbij en schrijf je gedachten eens op, of neem de dag nog eens rustig door in je hoofd and let it go!

Neem een lekker warm bad met zeezout, lees hier wat het voor je lichaam doet. Heb je geen bad, dan kun je lekker een voetenbadje nemen met zeezout.

Neem magnesium voor ontspanning vóór het slapengaan en relaxzzzzz…

Mediteer! Waarschijnlijk denk je dat dit alleen voor über-spirituele mensen is weggelegd, but guess what? Iedereen kan gewoon even een half uurtje gaan zitten. Ik heb het boek: ABC van Meditatie en hierin wordt je precies uitgelegd wat het met je lichaam en geest doet.

Stress level verlagen Today I Meet

Hoe kan meditatie helpen bij stress?

Dit laatste puntje ‘meditatie’ is een hele belangrijke, vooral als je druk bent. Het is namelijk noodzaak om te gaan mediteren als je er geen ‘tijd’ meer voor hebt! Ook ik probeer iedere dag een momentje voor mezelf te nemen uit het bovengenoemde rijtje. Daarnaast mediteer ik ook één keer per maand in een groepje, hier schreef ik al eerder een blog over; Wees wie je bent, dat is alles.

Stress level verlagen Today I Meet

Ontgiften dus…

Het is zo belangrijk, voor body & mind. Even met je eigen gedachten alleen zijn en het vervolgens loslaten in het grote niets.

 

‘Van alle grootste dingen die door ons gevonden kunnen worden, is het niets-zijn de allergrootste.’

–          Leonardo da Vinci

 

 

(1296)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.