Ikigai – the reason for being!

Ikigai Today I Meet

Wij zijn allemaal op zoek naar de zin van ons bestaan. Oftewel: Ikigai! Een woord voor het Japanse concept voor wat jou gelukkig maakt. ‘The reason for being’. De reden waarvoor jij ’s morgens zonder problemen uit je warme bedje springt. Dat is je Ikigai!

Ikigai in Okinawa

De blauwe zone is een begrip voor een aantal plaatsen op aarde, waar de mensen langer, gezonder en gelukkiger leven. De bewoners van Okinawa behoren tot deze blauwe zone. Wat hebben deze plaatsen met elkaar gemeen? Ze doen aan natuurlijke beweging (tuinieren), hebben een doel waar ze voor leven(ikigai), nemen iedere dag een pauze (dutje), eten zich maar voor 80% vol, eten minder vlees en veel bonen, eten alleen natuurlijke streekproducten, 1 a 2 glazen zelf gebrouwen rode wijn (met vrienden en familie) en hebben een goed sociaal leven. En belangrijk; weinig stress! The simple life!

Hoe vind je jouw Ikigai?

Stel jezelf eens de volgende vragen:

Waar ben ik goed in?

Is dat ook wat ik leuk vind om te doen?

Is dat wat de wereld nodig heeft?

Kan ik daar mijn werk van maken?

Ikigai Today I Meet

Hoe pas ik dit toe:

Zelfontwikkeling, bewustwording en bewustzijn, daar begint het mee. Denk er maar eens over na… Misschien doe je al wat je leuk vindt of misschien ben je jezelf van dit concept al wel bewust, maar weet je nog niet hoe je het aan moet pakken.Uiteindelijk is het een zoektocht en een puzzel die alleen jij voor jezelf kunt maken. Een gezond en gelukkig leven heeft ook zeker met goede voeding en levensstijl te maken maar ook met je eigen perceptie. De manier waarop je in het leven staat en hoe je met het leven omgaat. Het leven geeft je kansen, maar jij moet ze met beiden handen aangrijpen.

Ikigai Today I Meet

Mijn Ikigai:

Door mijn interesse in het onderwerp wat Hippocrates al heel lang geleden heeft ontdekt: ‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’ spreekt de blauwe zone, oftewel The Blue Zone mij enorm aan.. Al geruime tijd is mijn zoektocht bezig naar voeding, supplementen, kruiden en andere therapieën, om andere mensen te inspireren. De interesse in kruiden zat er al vroeg in. Ik weet dat ik als klein meisje altijd bezig was om blaadjes te plukken en dat in een bakje deed om een medicijn te maken. Later ben ik cursussen en opleidingen gaan volgen om mijn honger naar informatie te stillen en het nu met jullie te kunnen delen.

Tot voor kort wist ik niet dat het woord Ikigai bestond, maar nu weet ik wat de mijne is:

Ikigai onderzoeken en uitdragen!

Wat is jouw Ikigai??

 

(535)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.