Het Design van jouw leven

Design van jouw leven Todayimeet

We kennen allemaal de grote levensvraag; bewandel ik wel het juiste pad? Past hetgeen wat ik nu doe wel bij mijn zielendoel? Die vraag kan niemand beantwoorden, behalve jijzelf. Jij maakt het design van jouw leven! Je bent vaak geneigd om je leven op de automatische piloot te leven, en dat is prima als je jezelf hier ook goed bij voelt. Maar wat als je droomt van bijvoorbeeld een baan, die niet alleen geld in het laadje brengt, maar waar je iedere morgen enthousiast voor je bed uit springt. Je Ikigai zeggen ze in Japan.

Het design van jouw leven in de praktijk

Wat zijn mijn talenten?

Wat vind ik leuk om te doen, waarbij ik compleet de tijd vergeet?

Welke mensen bewonder ik om wat ze doen, en zou ik zelf ook heel graag willen doen?

Mijn ervaring

Ik weet inmiddels heel goed wat mijn talenten zijn (en wat niet hahaha), mijn passie voor schrijven en als een vliegende reporter verslag uitbrengen van interessante onderwerpen. Welke mensen ik bewonder om wat ze doen en hoe ze in het leven staan. Deze inzichten brengen mij een stukje dichter bij mijn zielenpad. Maar toch blijft het lastig om bepaalde ideeën om te zetten in actie.

Manifesteren met Engelen

Zoals ik laatst vertelde heb ik een workshop gevolgd bij ‘Engelencursus’ van Annelies Hoornik.  Op deze bijzondere avond ontving ik  niet alleen de ‘tools’, maar ook het inzicht hoe je zelf kunt manifesteren (met behulp van onze Engelenvrienden, zo je wilt). Ook vragen als; ‘Hoe merk je dat je in de flow bent, en hoe voelt het als je uit de flow bent, en hoe kom je vervolgens weer terug in het spel?’

Welke stappen kun je zetten?

Maak eens een moodboard met dingen die je graag in je leven zou willen manifesteren. Dat kan van alles zijn; een leuke baan, een fijn huis, gezonde levensstijl, welke sport vind je leuk, vrijetijdsbesteding, welke leuke cursus of workshop zou je willen volgen (zegt iets over je interesse en vaak ook je talenten).

Onderneem actie op een aantal van deze punten, door bijvoorbeeld je aan te melden voor die leuke hobby of sport.

Kaizen; de kunst van het veranderen. Je hoeft niet je hele leven ineens om te gooien, maar neem kleine stapjes. Maak een lijstje wat makkelijk te overzien is en begin daar eens.

Maak een JA en Nee lijst; wat wil ik wel in mijn leven, en waar heb ik een hekel aan? Als je deze punten voor jezelf opschrijft, wordt het overzichtelijk en kun je hierop actie ondernemen. Je zult merken dat je steeds meer richting gaat geven aan het design van jouw leven.

Het design van jouw leven Today I Meet

Wees helder in wat je wilt

Door je intenties kristal helder te krijgen, in wat je graag wilt, kan het universum voor je aan de slag om het te manifesteren.

Mijn intentie

Ik heb al jaren de ‘intentie’ om graancirkels te bezoeken in Engeland. Waarschijnlijk was toen het moment nog niet of zat ik niet in mijn flow. I don’t know…Maar nu, ineens vallen puzzelstukjes op zijn plek, en ga ik binnenkort voor Paravisie Magazine naar Engeland om een dagje mee te lopen met Monique Klinkenbergh van Cropcircleaccess, om zo het mysterie van de graancirkels te mogen beleven, en er een mooi item over te schrijven… Bam! Back in the game!

Je moet je ideeën soms in de juiste tijd zien, en soms heeft het Universum een groter plan voor je, zodat het niet helemaal komt zoals je verwacht had. Probeer daar ook op te vertrouwen. Het design van jouw leven begint in ieder geval, als een kiem in jouw hart, luister goed!

There is a voice that doesn’t use words, listen! -Rumi.

 

 

 

 

 

 

(582)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.