Toeval

Toeval Today I Meet

Ik heb al eerder over Synchroniciteit geschreven, ofwel; 2 gebeurtenissen die tegelijk plaatsvinden, waarvan wij zeggen; hé, dat is toevallig’. Als je weet hoe het werkt en gelooft dat toeval niet bestaat, kun je het ‘toeval’ ook gaan sturen. Het Universum doet niks anders dan gehoor geven aan onze overtuigingen en gedachten. Het is een scheppende energie van een hogere orde en als je er mee kunt werken helpt het je met het bereiken van je doelstellingen.

Scheppende gedachten:

Overtuigingen transformeren over je identiteit is het meest doorslaggevend, dat werkt door naar het gebruik van je capaciteiten, dat werkt dan weer door op je gedrag en je gedrag werkt weer door op de omstandigheden. Dus het is belangrijk onze overtuigingen onder de loep te nemen en deze te sturen. Want een overtuiging kan niks anders dan zich manifesteren. Het moet wel 100 procent vanzelfsprekend zijn, zonder tegenspraak van een andere overtuiging. Je moet het dus voelen in elke vezel van je lichaam. ‘Ik kan zwemmen’ is bijvoorbeeld een overtuiging waarbij je jezelf niet hoeft af te vragen of het wel echt zo is. De overtuiging; ‘ik wil een leuke baan’,  kan lastiger zijn omdat er misschien toch ergens een stemmetje zegt het wel te willen, maar er niet van overtuigd is of je die baan ook zal krijgen. Wat zich manifesteert is het resultaat van wat zich achter de schermen, dus in je hoofd, afspeelt.

Toevalligheden en overtuigende gedachten Today I Meet

Ah, Oké…Omdenken dus…

Laatst was ik op een gala en ik deed mee met een verloting van iets. Ik had het nummer 333 getrokken en zei tegen mijn tafelgenootjes dat ik het 180.000 procent zeker wist dat ik de prijs had gewonnen. Normaal win ik nooit iets (dat is mijn overtuiging), maar dit keer wist ik het zeker. De veilingmeester graaide in zijn buidel en ja hoor; nummer 333 had gewonnen. Iedereen keek mij verbaast aan, maar ik voelde een soort bevestiging; ik wist het! Ondanks de leuke prijs, was ik blijer met deze bevestiging; het werkt dus echt…

Doel stellen:

Hoe krijgen we helder wat precies ons doel is en wat verwachten we van het ‘toeval’?

Stel jezelf eerst de vraag; Wat wil ik werkelijk bereiken, wat maakt mij gelukkig? Vraag jezelf vervolgens af welke belemmerende gedachten je daar vanaf houden. Dat zal  je helpen je onderbewustzijn te bevrijden van al de overtuigingen die je afgesloten hebben van deze principes, waardoor jij je kleiner bent gaan voelen van waar je voor bedoeld was.

We zijn niet overgeleverd aan het toeval. Als je er voor openstaat dat alles energie is, en je jouw overtuigingen kunt sturen, ga je steeds meer de ‘toevalligheden’ ervaren.

 

Bron: Toeval…hoe doe je dat?

 

(4040)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.