Rosa als au pair in Australië

Héé, daar ben ik weer! Deze keer niet als vrijwilliger maar als au pair. Ik ben ná mijn 3 maanden in Vietnam doorgereisd naar Australië. Daar ben ik nu bij een gezin van 5 een au pair.

Dus het gezin waarbij ik nu werk bestaat uit 5 mensen, een vader, een moeder, twee jongens en een meisje. De kids zijn 9, 7 en 4 jaar. Ik zal jullie verslag doen van één dag uit het leven van een au pair.

Blijkbaar heb ik het heel erg getroffen met mijn familie, ze zijn allemaal heel aardig en leuk. Maar naast dat word ik ook goed betaald en heb ik hele fijne uren. Ik werk alleen dinsdag, woensdag en donderdag. Op dinsdag begin ik om 7:00u ’s ochtends. Ik moet dan helpen met de kids klaar maken voor school en wat boterhammen voor ze smeren. Rond 7:15u zijn ze klaar met ontbijten en dan zeg ik dat ze hun tanden moeten gaan poetsen. Dit is dan het seintje voor ze dat ze zich helemaal moeten klaarmaken. Dus na het tanden poetsen, moeten ze hun uniform aan doen. Ze dragen hier overal een uniform, of je nou op een privé school zit of op een openbare. Ook moeten ze hun tas klaar maken en hun eigen klusje doen. Wat ik dus eigenlijk doe is hun lunchbox klaar maken en zorgen dat alles goed gaat. Het jongste meisje moet ik nog wel helpen met haar haren te doen en bij haar moet ik nog wel precies zeggen wat ze moet doen.

De school begint om 9:00u maar de kids kunnen naar school gebracht worden vanaf 8:30u. Op dinsdag heb ik het jongste meisje de hele dag bij me. Op woensdag en donderdag gaat ze naar daycare.

Dus op dinsdag breng ik de boys rond 8:45u naar school en dan rijd ik meteen door naar zwemles. Zwemles is echt het schattigste ooit. Voor de rest op dinsdag ga ik meestal iets leuks doen met haar, zoals een taart bakken of naar het park. Dan om 15:00u moet ik de boys weer ophalen. Dan speel ik gewoon een beetje met ze en dan rond 17:00/17:30u begin ik met koken. Iedere week schrijft mijn hostmom op wat ik moet koken. Dan help ik daarna meestal met opruimen en de kids naar bed brengen. Dan ben ik rond 19:00u klaar. Dinsdag vind ik altijd de vermoeiendste dag.

Op woensdag gaan de boys naar runningclub en dat is al om 8:00u, dus dan is het in de ochtend altijd even stressen. Maar als ik dan ook nog het jongste meisje naar daycare heb gebracht heb ik lekker wat me-time. Op woensdag heb ik altijd project work, dus dan moet ik bijvoorbeeld de koelkast schoonmaken, of de bank doen of iets anders. Dit duurt altijd maar een paar uurtjes, dus heb ik dan vrije tijd van 11:00 tot 15:00u. Op woensdag hebben de ouders wel meestal date night, dus dan moet ik oppassen tot ongeveer 21:00u. Op donderdag gaat de jongste ook naar daycare. Dan heb ik zelfs van ongeveer 9:00 tot 15:00u vrij. In die vrije tijd moet ik wel een beetje wassen, strijken en opruimen, maar het is nooit veel. Ik heb echt super veel vrije tijd en een super lang weekend, want op maandag hoef ik meestal maar 1 uurtje om 15:30u te werken. Ik werk ongeveer 28 uur per week en ik heb hier een eigen kamer met een tweepersoons bed!!! (Echt een luxe na 3 maanden in een dorm te hebben geslapen). Dus dit is echt een fantastisch baantje. Ik ga hier ongeveer 4 maanden werken en dan denk ik naar huis.

Nou dat is ongeveer het leven van een au pair, veel vrije tijd en een heerlijk leven bij een gezellig gezin.

Veel liefs uit Australië,

Rosa

 

 

(393)

Tags from the story
, , ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.