Spirulina, plantaardige super power eiwitten!

Spirulina Toda I Meet

Waarschijnlijk heb je vast wel eens gehoord van het superfood algje; Spirulina. Ik in ieder geval wel, alleen heb ik me er verder nooit zo in verdiept. Ik kwam het deze week weer tegen en iets triggerde mij om er eens in te duiken. Ik heb mijn favo boek van David Wolfe: ‘Superfoods’ er eens op nageslagen en er een beknopte versie van gemaakt. Dit algje wordt met recht een superfood genoemd, en ik ga je de voordelen van deze eencellige, blauw/ groene spiraalvormige alg vertellen.

Boek David Wolfe Superfoods Today I Meet

Spirulina dus…

Spirulina is een superfoodproduct in de vorm van een alg en het bestaat uit de hoogste concentratie eiwitten van alle voedingsmiddelen. Het is zo voedzaam dat sommige mensen geloven dat je een lange tijd op uitsluitend spirulina kunt overleven. Ook  is het de beste bron van GLA, een ontstekingsremmend essentieel vetzuur dat nodig is voor een gezond zenuwstelsel. Door de hoge concentratie eiwitten in dit algje, draagt het bij aan kracht in je spieren en botten en aan een goed uithoudingsvermogen. Het geeft dus energie. Uit onderzoek is gebleken dat spirulina verlichting biedt bij bloedarmoede en de kwaliteit van het bloed verbetert. Spirulina is een plantaardig eiwit, maar het bevat evenveel ijzer als rood vlees. Doordat het veel antioxidanten bevat, heeft het een versterkende werking op het immuunsysteem. Het verhoogt oa. de productie van stamcellen in het beenmerg, waardoor de algehele gezondheid en afweer toeneemt. Als laatste wil ik nog vertellen dat spirulina het mineraal zwavel bevat welke helpt het lichaam te bevrijden van gifstoffen zoals bijvoorbeeld aluminium en andere gifstoffen.

Waar moet je op letten als je het koopt:

Het is belangrijk dat je een gecertificeerd biologisch merk koopt, om er zeker van te zijn dat je kwalitatief een goed product hebt. Je kunt het via internet bestellen of in de natuurvoedingswinkel. Je kunt het als los poeder kopen en het bijvoorbeeld door een smoothie mixen, of je kunt het in capsule vorm nemen. Ik gebruik zelf Bio Spirulina van het merk Chi.

Spirulina Today I Meet

Een uitstekende super bron van eiwitten, in vergelijking met dierlijk eiwit, fruit of groenten.

Oftewel: Het groene goud!

 

 

 

(382)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.