Grow Younger!

Grow Younger

Mijn interesse voor gezondheid goes way back. Ik weet niet waarom, maar ik vind het heel interessant om uit te vinden hoe bepaalde processen in het lichaam werken en hoe je de beste versie van jezelf kunt worden. En dan bedoel ik niet alleen lichamelijk maar ook mentaal, want beide factoren zijn van belang om goed in je vel te zitten. Grow Younger, dat zou mooi zijn hè?

Hoe kunnen we dat bereiken?

Het is niet zomaar een simpel optelsommetje om te blaken van gezondheid en jeugdigheid uit te stralen. Er zijn een aantal punten waar jij je waarschijnlijk niet bewust van bent, maar grote invloed heeft op je gestel. Je lichaam is niet statisch en verandert continue. Lichaamscellen vernieuwen zich voortdurend. Dat is dus goed nieuws! Je kunt dus nu beginnen met positieve veranderingen aan te brengen in je leven. Met dit gegeven gaan we aan de slag…

Hoe maken we onze inwendige apotheek wakker?

Dat laatste is een belangrijk punt, want alles wordt beïnvloed door je gemoedstoestand. Door te sporten en te bewegen maak je het stofje dopamine, endorfine en oxytocine aan. Dit zijn gelukshormonen;  ze zorgen voor zelfvertrouwen, blijheid en jeugdigheid. Het zijn feel good ‘drugs’.

Dan hebben we angstgevoelens: adrenaline gaat omhoog en bloedplaatjes gaan kleven waardoor gezondheidsproblemen worden veroorzaakt.

Zo zie je maar dat zowel je lichaam als je geest in goede conditie moet zijn, als je jouw inwendige apotheek wakker wilt maken.

Het is een vicieuze cirkel. Het sporten en gezonder eten verhoogd je gemoedstoestand. Als je iets elke dag, 6 weken lang doet wordt het een gewoonte en kom je in de goede flow.

Je kunt dus sturing geven aan je leven en de director worden van jouw eigen leven!

Good luck, feel good and grow younger!

 

 

(523)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.