De beste tips om buikvet te verbranden!

Buikvet verbranden Today I Meet

Je kent het vast wel; je hebt jezelf op een dieetje gezet, en het gaat best prima, maar op de één of andere manier lukt het je maar niet om je buikje weg te krijgen. Natuurlijk geef je best wel eens toe aan ‘snaaibehoefte’ en dat is ook helemaal niet erg, maar het zou toch fijn zijn als je wat doelgerichter kon afvallen, toch? Ik ben er eens ingedoken en kwam een paar super tips tegen, moet je horen…

Kkkoud…

Ik begin maar direct met de meest lastige tip van dit rijtje; tenminste 1 minuut koud afdouchen. Ik weet het, ik ben ook geen fan maar Wim Hof weet het heel goed; het schijnt zo te zijn dat je lichaam door de koude het hormoon testosteron aanmaakt en dit hormoon stimuleert de vetverbranding. Je lichaam moet de kachel flink opstoken om op temperatuur te blijven, waardoor je metabolisme dus op een hoger pitje gaat branden.

Gezonde vetten:

Nog steeds denken veel mensen dat als je af wilt vallen je geen vetten moet nemen. Dat klopt voor een gedeelte. De slechte transvetten moet je inderdaad laten voor wat het is, maar de gezonde vetten zorgen juist voor een goede gezondheid, hormonale balans en een goede verbranding. Denk aan; vis zoals zalm, tonijn, sardines en makreel, goede olijfolie, kokosolie (ik schreef hier al eerder een blog over), ghee, roomboter, avocado en rauwe ongezouten noten.

No stress…

Het klinkt misschien een beetje suf en ja, we weten het allemaal wel; stress is niet goed voor je. Maar even serieus; als je weet hoeveel processen er in je lichaam niet goed functioneren door langdurige stress, is het misschien raadzaam om toch even verder te lezen. Door langdurige stress wordt het hormoon cortisol aangemaakt, welke op de lange termijn zorgt voor vetopslag rondom de buik. Het is natuurlijk heel makkelijk om te zeggen dat je stress moet voorkomen, maar hoe doe je dat dan? Dat is lastig om voor iedereen te bepalen. Wel heb ik een paar goede tips voor je om te ontladen en op die manier stress te verminderen.

Meditatie; neem iedere dag of einde van je dag een momentje voor jezelf en laat de dag eens even door je hoofd gaan en probeer het vervolgens los te laten.

Feel Good activiteit; plan regelmatig voor jezelf iets in waar JIJ blij van wordt!

Beweeg! Door iedere dag te zorgen dat je voldoende beweging krijgt, zal je merken dat de endorfines (het gelukshormoon) hun werk gaan doen, en je veel meer ontspannen bent. Ik vind het heerlijk om met mijn honden buiten te banjeren…

Today I Meet.

HIIT Training:

Wat zeg je?? High Intensity Interval Training, is een soort interval training maar dan 2.0, waarbij je vetverbranding op een enorm hoog pitje komt te staan…

Ik hoor je denken; Tell me more!!

Oke, het is een vorm van trainen waarbij je op een korte maar explosieve manier traint. Dus een aantal oefeningen in een korte tijd achter elkaar waarbij je maximale kracht en uithoudingsvermogen tot de max worden aangesproken, even rust en dat zo vijf á zes blokjes achterelkaar. Dat is killing! Ja dat klopt, maar zeer effectief! Je zult merken dat na elke oefening je hartslag even enorm omhoog gaat, flink buiten adem bent en je lichaam als een malle de calorieën aan het verbranden is. Ik doe deze training twee keer in de week in de sportschool en het werkt echt! Daarnaast loop ik 1 á 2 keer in de week hard, ongeveer 5 km. Let er wel op dat je tijdens een HIIT training goed begeleid wordt en niet zomaar op eigen houtje aan de slag gaat.

HIIT Training Today I Meet

Verder is het natuurlijk een must om goed naar je voeding te kijken. Hier vind je een voorbeeld van zo’n dagmenu en hoe je de bloedsuikerspiegel stabiel houdt, zodat je geen snaaitrek krijgt.

Ik zou zeggen, aan de slag en; Burn those calories!!

 

 

 

(2128)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.