De voordelen van kokosolie

voordelenvan kokosolie

Er is al vaak over de voordelen van kokosolie geschreven, toch wil ik het nog eens benadrukken hoe goed het voor je gezondheid is, en hoe je het kunt gebruiken. Kokosolie is een superfood vanwege de vele gezondheid bevorderende eigenschappen. Ook zorgt kokosolie voor een gezonde stofwisseling. In de jaren 40 is in de VS geprobeerd om dieren vet te mesten met kokosolie,  tot verbazing van de boeren werden de dieren niet vet, maar slank en actief! Need I say more??

Kokosolie bevordert het cholesterol en bloedsuiker niveau. Dit komt door de goede vetzuren, die juist ondersteuning geeft aan hart en bloedvaten. Het lichaam kan deze rauwe verzadigde vetten snel omzetten in energie. Als je kokosolie tegelijk met het supplement omega 3 in neemt, kan het lichaam nog effectiever gebruik maken van alle essentiële vetzuren. Het helpt bij het reguleren van een gezonde hormoonproductie en het vormt een voorloper van een verjongingshormoon (pregnenolon), ik neem nog een lepeltje…

De verzadigde vetten in kokosolie zijn ook van vitaal belang voor de gezondheid van het zenuwstelsel, dus ook voor kinderen is het zeker goed.

Het heeft een sterke anti-bacteriële werking omdat het laurinezuur bevat. Laurinezuur is de belangrijkste anti-virale en anti-bacteriële stof in moedermelk.

Dit zijn een aantal van de voordelen van deze superfood olie, maar hoe kun je het nou gebruiken in het dagelijks leven?

Hoe te gebruiken:

Ik neem elke ochtend een speltrijstwafel , en deze besmeer ik altijd eerst met een dikke laag kokosolie. Vervolgens kun je je favoriete beleg erop doen. Bijvoorbeeld geitenkaas met een beetje honing erop. Neem dan je supplementen erbij (multi vitamine van een goed merk, vitamine C en een goede omega 3).
Als je een smoothie maakt, kun je er ook een thee lepel kokosolie aan toevoegen en je kunt er in bakken en braden. Nu moet ik er wel bij zeggen dat de niet ontgeurde kokosolie het beste is (die ruikt dus nog steeds naar kokos),  dus om erin te bakken vind ik wat minder lekker. Ook gebruik ik kokosolie in plaats van boter,  om koekjes mee te bakken.  Binnenkort zal ik een receptje posten. Je kunt het dus op verschillende manieren in je dagelijkse voeding verwerken.

De aanbevolen dagelijkse inname is één tot vier eetlepels per dag. Rest mij nog te zeggen dat het wel belangrijk is dat je een goede kwaliteit koopt. Ik koop het zelf vaak bij Eko plaza.  Kwalitatief hoogwaardige kokosolie is zeer stabiel en hoeft niet gekoeld bewaard te worden.

Dus zeker de moeite waard om een pot aan te schaffen.
 

 

 

(403)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.