Hoe vind je de perfecte yoga outfit?

Ananda Spa Himalaya India

Ben jij ook bezig een gezonde levensstijl te ontwikkelen? Je lichaam in balans brengen en jezelf van stress te ontdoen? Kijk eens naar je vaste gewoonten en waar je verandering in aan kunt brengen. Als het om balans en stress relief gaat, is yoga het eerst waar ik aan denk. Mijn liefde voor yoga is in India (Ananda Spa Hotel in de Himalayas) ontstaan. Een week lang heb ik, naast allerlei goddelijke ayurvedische behandelingen, iedere ochtend, direct na het opstaan, verschillende yoga vormen gedaan. Gelukkig hoefde ik mij om 07.00u niet te bekommeren welk yoga outfit te kiezen, aangezien iedereen in het resort in hetzelfde witte gewaad liep. Handig, maar saai.

Ananda Spa India Yoga todayimeet

Gezonde gewoonten vasthouden

Terug in Nederland had ik mij voorgenomen alle Ayurvedische kennis door te voeren in mijn dagelijkse leefstijl. Mijn voeding paste ik volgens mijn vata/pitta dosha aan, en deed de eerste weken steevast iedere morgen de zonnegroet en een aantal andere asana’s, totdat de klad erin kwam. Jammer, want ik voelde me er zo goed bij!

Bluzone2Go Utrecht TodayIMeet

Meditatie

Al jaren ga ik iedere eerste maandag van de maand naar een meditatieavond. Met een groep gelijkgestemden mediteren we een uurtje en delen we aansluitend onze inzichten. In groepsverband merk ik dat het makkelijker is om een goede gewoonte te ontwikkelen en vast te houden.

Yogabuddy

Zoals het werkt met het uitspreken van een gedachte, vroeg een vriendin mij laatst mee te gaan naar een yoga proefles. Uiteraard leek mij dat een goed idee, maar welke yogavorm sluit het beste aan bij ons doel? We zochten het uit en gingen natuurlijk ook op zoek naar bijpassende yogakleding (hip, eerlijk en betaalbaar).

Hatha Yoga

Is de meest klassieke vorm, waarbij de focus vooral ligt bij het langer maken van de spieren en het aanleren van de asana’s. Het is een goede basis om mee te beginnen als je nog geen ervaring hebt met yoga.

Nidra Yoga

Is een hele rustige, zeg maar slaapverwekkende, yoga. Naast het uitvoeren van een aantal poses, ligt de focus bij Nidra yoga vooral op ontspanning. Liggend onder een dekentje, kom je in een relaxte state of mind. Deze vorm is een aanrader als je kampt met slaapproblemen of angsten.

Bikram Yoga

Bij een temperatuur van 40 graden, voer je geconcentreerd, achterelkaar 26 asana’s uit. Het is flink zweten en je begrijpt dat bij deze vorm zo luchtig mogelijke yogakleding een must is. Een yoga BH top met een kort broekje volstaat. Het voordeel van Bikram yoga, of hotyoga is, dat de bloedsomloop verbeterd en je lichaam flink gereinigd wordt.

Yin Yoga

Heb je last van pijnlijke gewrichten of bekkenklachten? Omdat Yin yoga vooral liggend en zittend wordt gedaan, is het voor veel mensen toegankelijk en daarmee ook een populaire yogavorm. Hierbij is het belangrijk dat de yoga top lekker soepel valt met bijvoorbeeld een high waist legging, zodat je niet de hele tijd je broek hoeft op te trekken.

Kundalini Yoga

Is het je doel om krachtig, gecentreerd, helder en rustig in het leven te staan, dan is kundalini wellicht iets voor jou. Door de combinatie van ademhalingstechnieken, zingen van mantra’s en meditatie heeft deze yogavorm een diepe heilzame werking. Het schijnt zelfs zo te zijn dat tijdens het beoefenen van kundalini , het bijzondere effect direct merkbaar is. Dit komt door het vrijkomen van de tijdens de les opgebouwde energie.

Perfecte Kundalini Yoga outfit

Deze vorm spreekt mij erg aan, vooral bij het horen van het bijzondere effect op het energiesysteem. Ik vond een mooie, krachtige, active wear outfit
van urban-goddess en heb ons meteen aangemeld voor een proefles.

Ik kan zo blij worden van een fijne, mooie outfit. Het motiveert me nog meer om deze gewoonte vast te houden. Wat dragen jullie het liefst tijdens het sporten?

Liefs,
Karin

 

 

 

 

 

 

(213)

2 Reactie’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.