Meisjes van dertien!

Meisjes van 13 Today I Meet

Ik weet nog dat mijn vader een week voor mijn dertiende verjaardag een liedje neuriede over:

Meisjes van dertien, vlak voor het begin, Meisjes van dertien – er net tussenin.’

Destijds begreep ik er geen snars van en vond het vooral ook heel erg stom wat hij zong. Maar nu, als moeder van drie kinderen, waarvan jij de jongste bent, zie ik het ineens heel helder en begrijp ik opa zó goed…Want, Jij bent vandaag dertien jaar geworden en daarmee sluiten wij hier in huis voorgoed een mooie kindertijd af. Het voelt als gisteren dat je geboren bent. Het hele huis in kerstsfeer en voor ons alle vier was jij het mooiste geschenk onder de boom.

 

Benjamin van het gezin

Je groeide in je naam; van Floortje poepedoortje, naar Floor en nu toch echt Florence. Niet dat je het echt leuk vindt, maar je bent én blijft een beetje de benjamin van ons gezin. Daardoor houden we je ook allemaal met argus ogen in de gaten. Wat je doet, hoe het gaat op school, met wie je om gaat, wat je draagt en tegenwoordig ook hoeveel make-up er op je snoetje gaat. Je uit school ophalen met de honden is al een tijdje een no-go, en als je thuis komt uit school krijg ik een ‘hoi mam’ met een kus, maar daarna vertoef je weer uren op je kamer. En dat is allemaal prima, want dat doen meisjes van dertien.

Floortje op reis

Als je gaat studeren wil je naar Amsterdam, weet je nu al, en voor je werk misschien wel naar New York. Als ik je soms de nieuwe ‘Floortje op reis’ noem, dan zeg je: ‘Nee mam, want uiteindelijk blijf ik wel dicht bij jullie wonen, zodat je op mijn kinderen kunt passen.’ Haha lieve schat, allemaal goed. We kijken tegen die tijd wel. Wordt maar eerst volwassen, en daarna is de wereld van jou. Maar tot die tijd probeer ik de tijd wat af te remmen en te genieten van ons meisje van dertien, vlak voor het begin…

Het mooiste en liefste kerstpakketje wat we ooit onder de boom hebben gehad!

img_1261.jpg

Happy Birthday Lieve Florence xx

(1355)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.