Kefir; het gezondste drankje voor je darmen!

Kefir Smoothie Today IMeet

Dat Kefir bijdraagt aan een goede gezondheid is een feit. Het heeft heel veel voordelen en is een super probiotica; het zorgt voor een goede balans in de darmflora en voor een goede spijsvertering. Máár, het doet nog veel meer. Ik zal het je vertellen…

Kefir voor je darmen:

Zoals je misschien wel weet is Kefir een gefermenteerde drank, welke boordenvol rechtsdraaiende bacteriën zit. Deze bacteriën zorgen ervoor dat je minder gevoelig bent voor infecties en heeft een antibacteriële werking. Maar het gaat nog een stapje verder…

Kefir tegen stress…

Wat heel veel mensen niet weten, is dat de gezondheid begint in de darmen. Je kunt nog zo gezond eten of supplementen nemen, maar als je darmen het niet goed opnemen is het dus dweilen met de kraan open. Onze darmen worden ook wel onze tweede hersenen genoemd. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de juiste probiotische bacteriën de signaaloverdracht tussen de darmen en de hersenen beïnvloeden. Serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd, bevindt zich voor 90 procent in je darmen en zendt daarna een signaal uit naar je hersenen. Als de darmflora verstoord is, kan dat dus zelfs een neerslachtig gevoel, angstgevoelens of stress veroorzaken.

 Als de basis oké is…

Goed, zo’n dagelijks glaasje Kefir is zo gek nog niet dus. Als de darmen in een goede gezondheid verkeren, worden voedingstoffen dus beter opgenomen en kan je lichaam nog beter profiteren van dit gefermenteerde drankje. Het helpt onder andere om botontkalking te voorkomen, biedt bescherming tegen kanker omdat het de ongecontroleerde groei van abnormale cellen remt, én helpt het je immuunsysteem om te vechten tegen schadelijke bacteriën.

Kefir Today I Meet

Consumeren:

Je kunt het zelf maken, bekijk hier het filmpje, maar ik heb zelf voor de ‘easy way’ gekozen en het in de supermarkt gekocht, ongeduldig als ik ben hahaha. Ook moet ik je eerlijk bekennen dat ik zelf niet zo’n fan van de smaak ben (is heel persoonlijk natuurlijk, het smaakt een beetje karnemelk-achtig), dus daarom koos ik ervoor om er een lekkere smoothie mee te maken:

Kefir Smoothie Today IMeet

Ik heb het mezelf extra, extra makkelijk gemaakt door diepvries fruit & veggies for Smoothies mix te gebruiken met daarin; rode biet, ananas, bosbes en gember.
Daarbij dus op gevoel een flinke scheut Kefir, eventueel een beetje aanlengen met water en een klein scheutje honing voor de smaak (indien gewenst).
Even in de blender, ét Voila!

Heel veel gezondheidsvoordelen in een gefermenteerd drankje dus…

Ik zou zeggen; let’s give it a try!

 

 

(923)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.