Ik heb een geniaal kokospannenkoek recept, het is koolhydraatarm en hééél lekker! Het is wat oefenwerk om ze perfect te krijgen, maar ik zal jullie de tips meegeven welke ik zelf heb moeten uitvinden. De pannenkoekjes zijn op basis van kokosmeel. Dit is erg vezelrijk en dus goed voor je darmen, het vult enorm en je bloedsuikerspiegel blijft lang stabiel.
Wat heb je nodig:
35 gram kokosmeel
1 eetlepel speltmeel (doe ik erdoor voor de stevigheid)
70 ml kokosmelk
25 gram kokosolie
3 eieren
Flinke scheut agave siroop
Extra kokosolie om in te bakken
Hoe maak je het:
Laat eerst de kokosolie even smelten
Doe dan alle ingrediënten bij elkaar en mixen (mix is redelijk dik)
Verwarm de kokosolie in de koekenpan
Neem telkens één eetlepel beslag en maak er meerdere kleine ‘poffertjes’ van in de pan (vuur half hoog, anders bakt het te snel aan)
Als de bovenkant droog is, met een spatel omdraaien en nog even kort aan de andere kant bakken
Zo kun je doorgaan totdat je beslag op is. De kids (en ik) vinden het lekker met wat room of een schepje kokosyoghurt en rood fruit erbij. Héérlijk als ontbijt of lunch.
Een lekker en gezond hapje dus, succes!!
(677)