Manuka Honing

manuka honing

Al een tijdje ben ik de geneeskrachtige werking van honing aan het onderzoeken. Het staat bekend als een mineraal shot voor je organen en heeft ook een antibacteriële werking, als een antibioticum. Het versterkt het immuunsysteem en helpt ook goed tegen infecties. Het is toch geweldig dat de natuur je deze helende, geneeskrachtige cadeautjes kan geven. Er zijn verschillende soorten honing en kwalitatief ook. Als gezondste komt de biologische rauwe honing uit de bus. Het is onbewerkt en onverhit. Biologische Rauwe Manuka Honing is een 100% natuurlijke honing uit Nieuw-Zeeland met heilzame eigenschappen. De bijen halen de nectar uit de Manukastruik. Deze honing is erg prijzig maar schijnt echt de beste te zijn. Deze honing heeft wel een 100 keer sterkere antibacteriële werking dan gewone honing. Niet alle Manuka Honing heeft de zelfde sterke werking, het is van belang dat je naar de UMF en MGO factor kijkt, dit laat zien hoe sterk de actieve enzymen in manuka honing zijn en hoe hoger de MGO is, hoe sterker de medicinale werking. Let dus bij het kopen van de honing op deze factoren  voor de beste kwaliteit.

Als je aan de Manuka Honing ook nog ceylon kaneel toevoegt, heeft dit een extra sterke medicinale werking tegen heel veel kwaaltjes en ziekten.

img_9768.jpg

Hoe kun je het gebruiken:

Preventief zou je iedere dag een mok gekookt water kunnen laten afkoelen tot lauw/warm water, dan een halve theelepel ceylon kaneel en 1 theelepel honing toevoegen. Doorroeren en dan opdrinken. Dit kan ‘s morgens voor ontbijt of ’s avonds voor het slapen gaan (werkt ook goed als afslankdrankje). Als je echt gezondheidsklachten hebt, kun je 3 x per dag een eelepel met Manuka Honing nemen met een theelepel kaneel erop.

img_9767.jpg

Het smaakt ook heerlijk in de havermout, yoghurt of de kwark, in een smoothie en op een pannenkoeken.

Door het schrijven van dit artikel ben ik zelf misschien nog wel het meest enthousiast en ga ik het dan ook direct bestellen.

Keep u posted!

(881)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.