Laatst was ik op bezoek bij collega foodie Susan Janssen van Suus Voeding & Sport en heb ik daar een overheerlijke bananen-choco cake gegeten, die zij bij haar recepten heeft staan op haar site www.suusvoedingensport.nl Die moest ik natuurlijk zelf uitproberen en het resultaat is zóóó lekker, dat ik het wil delen met jullie. Het is gezond, makkelijk te maken dus ik zeg, aan de slag!
Wat heb je nodig?
300 gram rijpe bananen
3 eieren (M)
150 gram volkoren speltmeel of havermoutmeel
60 gram dadels
2 tl bakpoeder
50 gram pure chocolade (85%)
75 gram ongezouten en ongebrande notenmix
Flinke snuf zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de bananen met de dadels glad met een staafmixer in een kom. Voeg de eieren toe en klop ze met een garde door het bananenmengsel. Spatel het speltmeel met de bakpoeder en het zout er door heen. Hak de noten en de chocolade in stukjes en meng door het beslag. Vet een bakblik in of doe er bakpapier in (mijn voorkeur) en giet het mengsel in de vorm. Zet de cake in de oven en bak in ongeveer 45 minuten af. Check even met een satéprikker of deze al gaar is. Laat afkoelen en geniet!!
(1483)