Een van mijn voedzame lievelingsgerechtjes tijdens de cursus ‘in 28 dagen van gifbelt naar tempel’, was de boekweit wrap met gebakken spinazie. Het is zo klaar en je hebt verschillende smaaksensaties, waardoor je de uren daarna geen snaaibehoefte hebt. Door de gecompliceerde (goede) koolhydraten in boekweit, krijg je een langzame afgifte van glucose in je bloed, waardoor de bloedsuikerspiegel niet ineens sky-high gaat.
Ik maak voor de hele familie een stapel boekweitpannenkoeken en ieder kan vervolgens zijn favo beleg erop doen. Mijn favo is dus met spinazie, ui, knoflook, chevre honing (geitenkaas) en pijnboompitjes.
Hoe maak je de boekweitpannenkoek:
200 gram boekweitmeel
500 ml amandelmelk
3 eieren en snufje zout
Alles even mixen en één voor één bakken in een koekenpan
Vulling:
Halve ui en teentje knoflook roerbakken, daarna ongeveer 200 gram pp spinazie erbij totdat het geslonken is. Daarna met wat zout en peper op smaak brengen.
Leg de wrap op je bord en doe het spinazie/ui/knoflook mengsel op de wrap en strooi er wat chevre overheen met wat pijnboompitjes of walnoten. Rol het stevig op en…
it’s a wrap!
Eet smakelijk!
(422)