It’s a Boekweit Wrap!

Boekweit wrap

Een van mijn voedzame lievelingsgerechtjes tijdens de cursus ‘in 28 dagen van gifbelt naar tempel’, was de boekweit wrap met gebakken spinazie.  Het is zo klaar en je hebt verschillende smaaksensaties, waardoor je de uren daarna geen snaaibehoefte hebt. Door de gecompliceerde (goede) koolhydraten in boekweit, krijg je een langzame afgifte van glucose in je bloed, waardoor de bloedsuikerspiegel niet ineens sky-high gaat. 

Ik maak voor de hele familie een stapel boekweitpannenkoeken en ieder kan vervolgens zijn favo beleg erop doen. Mijn favo is dus met spinazie, ui, knoflook, chevre honing (geitenkaas) en pijnboompitjes.

Hoe maak je de boekweitpannenkoek:

200 gram boekweitmeel

500 ml amandelmelk

3 eieren en snufje zout

Alles even mixen en één voor één bakken in een koekenpan

Vulling:

Halve ui en teentje knoflook roerbakken, daarna ongeveer 200 gram pp spinazie erbij totdat het geslonken is. Daarna met wat zout en peper op smaak brengen.

Leg de wrap op je bord en doe het spinazie/ui/knoflook mengsel op de wrap en strooi er wat chevre overheen met wat pijnboompitjes of walnoten. Rol het stevig op en…

it’s a wrap!

Eet smakelijk!

 

 

 

 

(380)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.