Magnesium, dé oplossing!

magnesium dé oplossing!

Magnesium is een mineraal, welke essentieel is voor het goed functioneren van het lichaam. Het is vooral bekend om zijn werking bij stress en op het evenwicht tussen het zenuwstelsel en spieren. Magnesium kan dus zomaar een positieve invloed hebben en misschien zelfs dé oplossing zijn voor vele kwaaltjes.

Een gebrek aan magnesium kan veroorzaakt worden emotionele stress, maar ook door fysieke stress. Dus als je vaak sport of veel van je lichaam vraagt. Het aanvullen van magnesium remt de afscheiding van stresshormonen.

Magnesium kan helpen bij

Uit onderzoek is gebleken dat aanvulling met magnesium een positieve invloed kan hebben  op autisme, Adhd, depressie en slaapproblemen. Ook bij verouderingsziekten zoals Alzheimer en ziekte van Parkinson kan het zijn dat magnesium tekort een rol speelt.

Het is dus belangrijk om je magnesiumgehalte op peil te houden. Mocht je nog meer hierover willen lezen, kan ik je het boek: Magnesium dé oplossing aanbevelen. Ik heb het zelf ook, en het geeft een goed beeld wat magnesium voor je kan betekenen.

img_1923.jpg

Voedingsmiddelen zoals chocolade (jeejj goed nieuws), amandelen, krab, garnalen dadels en gedroogde vijgen zijn rijk aan magnesium. En in het boek staan tevens 20 magnesiumrijke recepten voor het hele gezin.

Er zijn verschillende magnesium soorten te verkrijgen. Laat je goed informeren. Volgens het boek zijn de goed opneembare vormen:

Magnesiumcitraat

Magnesiumgluconaat

Magnesiumglycinaat

Magnesiummalaat

Magnesiumtauraat

 

Ik heb zelf de bovenste en neem er elke avond 1 voor het slapen gaan, voor het herstel van de spieren en ontspanning van het zenuwstelsel.

Bon nuit!

(591)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.