Gezondheids Junk!

gezondheidsjunk Todayimeet

Ik zit aan de keukentafel als mijn zoon thuis komt. De tv staat zachtjes aan en ik lees de krant. ‘Hoe was je dag?’ vraag ik, terwijl ik mijn krant ongeïnteresseerd doorblader. ‘Oh goed hoor’ is het standaard antwoord. Hij wil verder gaan met zijn verhaal, maar dan valt het woord kurkuma op de tv en ik kijk abrupt op, mijn focus ligt daar.

Inmiddels realiseer ik mij dat mijn zoon is stil gevallen. Hoewel het item kurkuma nog niet is afgelopen, kijk ik hem aan en zie dat hij mij verbaasd zit aan te staren. ‘Jij bent echt niet te geloven’ zegt hij. ‘ Het lijkt wel of je verslaafd bent aan die gezonde toelie’, roept hij uit. Ik schiet in de lach. Oké, okéééé……Ik geef het toe, ik ben een gezondheidsjunk!

Ik ben altijd alert als het gaat over nieuwe gezondheidsweetjes. Is er iets nieuws in gezondheidsland, dan moet ik het proberen. Heb je een kwaaltje of een ander serieus probleem? Ik zoek het tot de bodem voor je uit. Noem het maar gezonde interesse.

gezondheids junk todayimeet

Lichaamswijsheid

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat óók ik wel eens (soms, vaak) zwicht voor wijn, bitterballen, chocola enzovoort. Regelmatig moet ik mijzelf verantwoorden bij mijn dorpsgenoten, als ze zien wat er allemaal mijn winkelwagentje in gaat. Wat mijn dagelijkse beweging betreft (nu we toch eerlijk bezig zijn), moet ik ook daar toegeven dat ik het afgelopen jaar weinig heb gedaan. Mocht je me dan toch in sportkleding zijn tegengekomen, was dat omdat het zo lekker zit.

Het zijn fasen in je leven waar je soms de teugels even laat vieren. Het is geen probleem, als we goed naar onze lichaamswijsheid luisteren, zal je begrijpen dat je moet streven naar een gezonde, energieke situatie.

Mijn lichaamswijsheid liet mij op subtiele wijze weten dat het tijd werd weer aan de slag te gaan. And so I did. Ik voel me goed en het motiveert. Als zoonlief mij met de kurkuma in de weer ziet, knipoogt hij, steekt zijn duim op en roept:

‘goed bezig, mam!’

Geluk is niet te koop. Dat is waar. Gezondheid ook niet, denk ik dan. Maar zowel geluk als gezondheid zijn wel te manifesteren.

Ware gezondheid veroorzaakt een gevoel van levensvreugde, dus luister goed naar je lichaamswijsheid.

Liefs,
Karin Achten

(285)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.