Pilates voor souplesse, krachtige rug en een platte buik

buikvet verbranden Today I Meet

Sinds een aantal maanden ben ik weer fanatiek aan het sporten. Twee keer in de week krachttraining, een uurtje body fit en sinds kort één uur pilates erbij voor de variatie en souplesse. Dat er naast voorgenoemde punten nog meer voordelen voor mijn lichaam aan vast kleven, begin ik steeds meer te ervaren. Mijn rug wordt sterker, doordat de onderliggende buikspieren flink worden aangepakt.

Pilates voor een sterke rug

Als ik in de les om mij heen kijk, zie ik wat oudere dames moeiteloos zich op en afrollen, zonder dat hun benen maar één millimeter van de grond afkomen. Wat goed, realiseer ik mij. Iedereen zou deze oefeningen eigenlijk moeten doen. Júist als je last van je rug hebt, kan Pilates een uitkomst zijn. Onze Pilates lerares en motivator praat ons als het ware door alle oefeningen heen en legt daarbij precies uit wat er van je lichaam gevraagd wordt. ‘Laat je borstbeen zacht worden en stop je schouderbladen in je broekzak’….’Okee?? Ah juist?!’ Het klinkt aanvankelijk vreemd maar als ik netjes doe wat mij wordt opgedragen, merk ik dat mijn onderliggende buikspieren gestabiliseerd zijn en ik met mijn benen alle oefeningen kan uitvoeren zonder dat ik mijn rug overbelast. Het is een verfijnde en unieke manier om een strak lichaam te krijgen; een soepele krachtige rug, platte buik, souplesse en een verbeterde bloedsomloop!

Pilates goed voor body en mind

Heb jij last van je rug of een verkeerde houding? Dan is pilates zeker een aanrader! Maar sowieso voor een beter en gestroomlijnder lichaam is het een must. En dat het goed voor body en mind is, ervaar ik als ik tijdens dat uurtje alleen maar geconcentreerd de oefeningen uitvoer, zonder te bedenken wat we vanavond gaan eten!!

(353)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.