De super gezondheidsvoordelen van Matcha!

Matcha thee Today I Meet

Dat er een kopje thee bestaat met zoveel gezondheidsvoordelen wist ik niet. Ik had al wel eens over Matcha thee gehoord, maar had er nog nooit kennis mee gemaakt. Met dank aan MR&MSTEA kwam daar deze week verandering in. Ik kreeg de Matcha set, Superior Matcha & Chasen thuisgestuurd en heb de thee op traditionele wijze klaargemaakt en daarna genoten van alle healthy ingrediënten.

Ik ben er eens ingedoken wat zo’n magisch groen goedje voor je kan doen, luister…

Bye stresss…

Allereerst stond ik versteld van de ontspannende werking van Matcha thee, doordat deze thee een hoge dosis van het aminozuur L-theanine bevat. Dit unieke aminozuur wordt na inname snel opgenomen, en ná ongeveer een half uurtje merk je dat je heel ontspannen bent, maar tegelijkertijd niet suf. Juist heel alert! Het zorgt voor een toename van mentale alertheid en focus. Het verbetert zelfs de leerprestaties. Kijk, now were talking…

Hello beautifull…

Matcha thee bevat een enorme hoeveelheid aan antioxidanten. Deze antioxidanten hebben een celbeschermende werking en daardoor heeft het een verjongend effect op je lichaam en huid. Eén van de beste dingen die je voor je huid kunt doen is dagelijks één kopje matcha thee drinken. Bring it on!

Andere gezondheidsvoordelen…

De polyfenolen in de thee, zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel mooi laag en stabiel blijft, waardoor de vetverbranding omhoog gaat. Ook heeft het een verlagend effect op het ‘slechte’ cholesterol (LDL), waardoor de bloedvaten mooi schoon en soepel blijven.

Dit felgroene poedertje is in Japan en China al vele jaren een gezonde levenselixer. Matcha gold lang als ‘het geheime medicijn’ aan het hof van de keizer en de elite. Langzaam beginnen wij hier in Europa en daarbuiten ook het geheim te ontdekken. Lady Gaga en Gwyneth Paltrow zijn twee beroemdheden die matcha drinken, en ik moet je zeggen dat ook ik het vanaf nu op in m’n persoonlijke ‘healthy- top –tien-lijstje’ zet.

Matcha heeft zijn groene kleur voornamelijk te danken aan chlorella, dat is een eencellige zoetwateralg die de eigenschap heeft om zware metalen aan zich te binden. Op deze manier zorgt Matcha tevens voor een goede detox.

How to make?

Hier zie je een filmpje hoe je de thee het beste kunt bereiden. Over smaak valt niet te twisten, het kan zijn dat je in het begin zelfs even moet wennen. De smaak is in ieder geval uniek en wordt umami genoemd. Umami is de vijfde wetenschappelijke smaak naast zoet, zuur, zout en bitter.

Om optimaal van alle gezondheidsvoordelen te kunnen genieten is het natuurlijk wel van belang dat je kwalitatief goede Matcha neemt. Bij MR&MSTEA kunnen ze je hier alles over vertellen.

Onze hond James inmiddels ook 🙂

Matcha thee Today I meet

Tip:

Je kunt natuurlijk ook dagelijks een schepje door je smoothie doen als je niet zo’n theeleut bent maar toch wil profiteren van alle voordelen.
just saying…

Thankyouuuuu MR&MSTEA!

 

 

(349)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.