Geneeskrachtige werking en gezondheidsvoordelen van Bleekselderij

Bleekselderij geneeskrachtige werking Today I meet

Bleekselderij heeft een vocht afdrijvende werking, en daarmee is het een heel goed ingrediënt als je wilt afvallen. Ik neem dagelijks een smoothie op basis van bleekselderij vanwege de geneeskrachtige werking. In het boek ‘ Medical Medium’ van Anthony William kwam ik bleekselderij tegen, en was meteen enthousiast over de werking van dit super kruid. Bleekselderij is eigenlijk geen groente maar een kruid en het heeft veel gezondheidsvoordelen.

Bleekselderij voor je lichaam

Het klinkt heel simpel eigenlijk, maar als je dagelijks één of twee glazen bleekselderij zou drinken, ga je al snel merken dat het kracht en energie geeft door de hoge voedingswaarde van bleekselderij. Tevens heeft bleekselderij heeft een sterke antibacteriële werking en is ontstekingsremmend. Ook heeft het een vocht afdrijvende en reinigende werking. Deze plant wordt ook ingezet om bloeddruk en (slechte) cholesterol te verlagen. Het helpt de PH waarde in je lichaam te herstellen, en zal ik nog even doorgaan? Het geeft zelfs een boost aan je libido haha…

Aan de sap/slag zou ik zeggen…

Je kunt er een pure bleekselderij juice van maken of mixen met een aantal ingrediënten voor een voedzame smoothie, de werking is in ieder geval hetzelfde. In de ochtend zou je een glas van het pure sap kunnen nemen en later op de dag de smoothie. Ik heb de smoothie al uitgeprobeerd en het is echt een toppertje. Je kunt het elk moment van de dag drinken, maar het liefst wel op een nuchtere maag. Zelf neem ik het een half uur voor mijn avondeten. Doordat de smoothie zoveel vezels bevat, heb ik eigenlijk ook niet zo’n grote eetlust, en overeet ik mezelf dus ook niet.

Smoothie met bleekselderij:

1 appel (biologisch)

1 halve komkommer (biologisch)

1 of 2 stengels bleekselderij (biologisch)

2 ijsklontjes (lekker fris) of gewoon een scheutje water

Bleekselderij smoothie Today I Meet

Hoe maak je het?

Alles in blokjes snijden en hup in de blender. Ik doe het zelf in de Nutribullet, maar kan ook in een andere blender of sapcentrifuge.

bleekselderij smoothie todayimeet

Gebruik je biologische producten, dan heeft het een hoogwaardig voedingsgehalte en geeft het een boost aan je immuunsysteem. De komende weken staat deze smoothie en juice op mijn dagmenu.

Doe je mee??

 

 

(24253)

18 Reactie’s

  • Kun je zeker mee beginnen Marjanne, even je waardes in de gaten houden wat het doet, maar ik denk niet dat het een probleem zal zijn.
   Voor je gezondheid is het zeker goed. Heb je ook al de olijfblad thee geprobeerd van mijn site? Is top voor diabetes!
   Succes.

 • Hoi! Waarom is het beter het sap te drinken dan de bleekselderij gewoon te eten? Wat is de meerwaarde van het sap?

  • Je kunt bleekselderij natuurlijk ook gewoon eten. Het maken van een smoothie of sap is over het algemeen een goede manier om een flinke hoeveelheid van bleekselderij binnen te krijgen.

 • Merk regelmatig (meestal toevallig) dat bleekselderij inderdaad heel ontstekingsremmend werkt. Elke keer als ik het koop verdwijnen er klachten die zich langzaam (en dus niet zo duidelijk) opgebouwd hebben, b.v. ontsteking aan een teen of ‘s morgens opstaan met rugpijn (nieren) als ik op mijn rug heb geslapen. Realiseerde mij vanmorgen dat ik geen pijn had. Nu ik lees over bleekselderij denk ik dat het komt door de bleekselderij in mijn smoothies (wel in combinatie met van alles). Bleekselderij is het enige dat ik heb toegevoegd de laatste tijd. Dus ook gecombineerd helpt het, en ook als ik een of twee stengels zo op eet. Werkt bij mij bij ontstekingsklachten als een soort EHBO 🙂

  (Ik combineer alle smoothies graag met kokoswater i.p.v. gewoon (bron)water. Geeft er net dat beetje zoet aan. Wel van goede kwaliteit, en natuurlijk biologisch. Met kraanwater smaakt echt alles ‘energieloos’.)

  • Bedankt voor je reactie. Ik heb zelf ook de ervaring dat het ontstekingsremmend werkt. En een goede tip om er een scheutje kokoswater aan toe te voegen, voor degene die de smaak van bleekselderij niet zo lekker vinden. Lang leve de Bleekselderij!

 • Hallo, is het de bedoeling om heel het jaar door dit te doen elke dag, of is het aan bepaalde periodes en dagen verbonden?
  dank je

 • wat is beter sap maken met sapcentrifuge of de stengels in de nutribullit. er zit nogal verschil van smaak de sap is veel zachter dan wanneer je een smoothie maakt met gehele stengel dus ook de vezels. wat is het beste?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.