Rauwe Cacao, Food of the Gods

Rauwe cacao food of the Gods Todayimeet

Ik ben gek op chocolade, zoals jullie misschien wel weten. En dan bedoel ik niet het meest verantwoorde pure goedje van rauwe cacao, maar de met suiker en E-nummers toegevoegde variant. Not so healthy, I know. Natuurlijk weet ik al jaren dat rauwe cacao enorm gezond is en dat het de feel-good hormonen een boost geeft, maar wat doet het nog meer met je body en mind? Ik ging op zoek om mezelf te overtuigen, én….ik ben om!

Food of the Gods

In de Inca en Maya traditie was de medicinale werking al bekend. Het is namelijk zo dat rauwe (onbewerkte) cacao van alle voedingsmiddelen de hoogste concentratie antioxidanten bevat. Ik schrijf wel vaker over antioxidanten, maar misschien vraag je je nog steeds af wat dit voor je lichaam doet. Antioxidanten beschermen de cellen in je lichaam tegen alle schadelijke stoffen én niet geheel onbelangrijk; het werkt verjongend! Heel belangrijk dus. Maar dat is niet de enige werking van cacao. Ook is dit goddelijke goedje een rijke bron van magnesium en zorgt het voor het vrijkomen van endorfines. Endorfines zijn de snelst werkende neurotransmitters die zorgen voor een fijn gevoel in je hersenen. Deze feel-good stofjes vieren ook hoogtij als je verliefd bent. I rest my case.

Cacao transformeert

Volgens de Azteken ondersteund cacao hart en bloedvaten en werkt het tevens op spiritueel niveau op het hartchakra. Door de gelukhormonen serotonine en tryptofaan, opent je hart, brengt het je terug naar je natuurlijke gevoel (intuïtie) en laat de liefde vrij stromen. Cacao geeft daarom een fijn gevoel en kan troost bieden (denk aan al die repen chocolade waarna je graait als je jezelf rot voelt). Gelukkig is er dus een gezondere optie!

Cacao en afvallen

Ja, je hoort het goed. Deze superfood heeft niet alleen een heilzame werking, maar heeft ook een honger stillende werking. Door een half uurtje voor het diner een kopje warme amandelmelk met cacao te drinken, gaat er een seintje naar de hersenen, met de boodschap; we zijn oké, je hoeft je niet helemaal te buiten te gaan aan voedsel om een tevreden gevoel te bereiken.

Wat heb je nodig en hoe maak je het klaar?

Ongeveer 250 ml ongezoete amandelmelk

Een eetlepel rauwe cacao

Beetje kaneel

En evt. op smaak brengen met honing of stevia

Melk even verwarmen in een pannetje en daarna de cacao en kaneel goed doorroeren en op smaak brengen met honing of stevia.

Rauwe cacao todayimeet

Op je boterham of cracker?

Zeker, ook dat is een heerlijke en eerlijke variant op chocopasta.

Neem één eetlepel kokosolie

Eén theelepel rauwe honing

Eén flinke theelepel rauwe cacao

Meng alles door elkaar et voila: verantwoorde chocopasta!

 

Enjoy the food of the Gods!

 

 

 

 

 

 

(300)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.