Afvallen en ontzuren met appelazijn

Voor de meeste mensen onder ons is afvallen geen appeltje eitje, alhoewel hier zelfs een dieet van is, zou ik dit niet willen aanraden omdat het vrij eenzijdig is. Maar wel heb ik een andere gouden tip voor je; afvallen en ontzuren met appelazijn. Ook Rens Kroes zweert erbij, mede om de gezonde en positieve eigenschappen van dit natuurproduct. Ze bedacht het recept voor een heerlijke wake-up tea met appelazijn.

Appelazijn activeert de spijsvertering

Hoe gaat dat in z’n werk? Appelazijn bevat pectine. Deze natuurlijke voedingsvezel zorgt voor een gunstige werking in de darmen; je darmen werken beter en zorgen voor een ‘vol’ gevoel, zodat je geen of minder hongergevoel hebt. Je bloedsuikerspiegel blijft urenlang stabiel, waardoor je ook minder trek hebt. Ook wordt door appelazijn het vet minder snel opgeslagen en gaat je metabolisme in rust omhoog. 

Is Appelazijn gezond?

Zeker! Het is dus een natuurlijk product en wordt gemaakt van appels. Door dagelijks één of twee glazen water met een eetlepel appelazijn te drinken, help je je lichaam te ontzuren (omdat het een anti-septische werking heeft), de lever te ontgiften en de pijnappelklier te ontkalken. Het slechte cholesterolgehalte gaat omlaag, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en het lymfesysteem gereinigd. Ook vermoeidheidsklachten kunnen worden aangepakt doordat een eventuele candidainfectie in de darmen verdwijnt en mede door de aanwezige vitamine, mineralen en ijzer, krijgt je energiesysteem een boost. Yeahh, bring it on!

Appelazijn in het dagelijks leven

Het is dus een eenvoudige en goedkope manier om je gezondheid en metabolisme een handje te helpen. Je bereikt het beste resultaat als je iedere dag op nuchtere maag een glas lauw/warm water neemt met een eetlepel appelazijn en een half uur voor je lunch en/of diner. Je kunt er natuurlijk ook een lekkere dressing van maken. Wees creatief. Goede biologische troebele appelazijn kun je kopen in de betere reformzaken. De troebele variant is het beste omdat alle werkzame stoffen zijn behouden. 

Let’s give it a try

Waarom niet? Echt, sneller kun je een platte buik  (zonder te sporten) niet bereiken haha…Het is misschien niet het meest lekkere drankje, maar het went. Wel wil ik je als tip meegeven om het eventueel met een rietje te drinken om het glazuur van je tanden niet aan te tasten. 

Succes en ik ben benieuwd naar jullie bevindingen.

(1849)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.