Planten in je slaapkamer voor een gezonde nachtrust

Heb je lekker geslapen vannacht? Grote kans dat het beter kon. De kwaliteit van je slaap hangt af van verschillende factoren. De meeste kennen we wel, bijvoorbeeld een goed matras. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat bepaalde planten extra zuurstof afgeven gedurende de dag en door fotosynthese de Co2 uit de omgeving opnemen, waardoor de lucht gezuiverd wordt? 

Planten in je slaapkamer

Tegenwoordig is het dé trend om veel planten in je leefomgeving te hebben. Het ziet er mooi uit en het staat gezellig. Maar dat het buiten deze gezelligheid ook gezondheidsvoordelen met zich mee brengt, is helemaal een win-win, zou ik zeggen. 

Welke planten zijn ideaal voor je slaapkamer? Ik heb er een aantal geselecteerd. 

Lavendel

De Lavendelplant kennen we natuurlijk vanwege zijn rustgevende eigenschappen. Het is het ideale plantje om op je nachtkastje te zetten. Met je ogen dicht snuif je de heerlijke geur van lavendel op. Het stressniveau daalt, je wordt slaperig en binnen enkele ogenblikken begeef je je in droomland in een deep sleep.

Valeriaan

Ook de Valeriaan plant zorgt voor een kalme state of mind. Het vermindert angstgevoelens en zorgt voor geestelijk evenwicht, doordat het de juiste neurotransmitters reguleert. Ideaal plantje dus om tijdens je slaap de boel in balans te brengen.

Sanseveria

Dit plantje heeft de wonderlijke eigenschap om zowel overdag als ’s nachts zuurstof af te geven en de lucht te zuiveren. Deze mag dus zeker niet ontbreken in je slaapkamer. Deze klassieker is weer helemaal hip, waardoor je hem in vele interieurs terug ziet. 

Jasmijn

Deze heerlijk geurende plant brengt je in een goede vibe. Gedurende de nacht brengt het ontspanning en overdag maakt het je alerter en productiever. 

Aloë Vera

Volgens de NASA is Aloë Vera het beste plantje om de lucht te reinigen. Ook deze plant geeft ’s nachts zuurstof af en mag dus zeker niet ontbreken in dit rijtje. Aloë Vera heeft ook een verjongende werking, wanneer je het sap van de plant regelmatig drinkt (dit kun je overigens beter kopen, in plaats van zelf te experimenteren. Just saying)

Op plantenjacht

Heerlijk toch, om de botanische trend op je slaapkamer toe te passen? Groen is hot en geeft tegelijkertijd rust. Ik moet mezelf bedwingen om niet helemaal los te gaan. Het liefste zou ik een hele plantenwand achter mijn bed creëren. 

Dit weekend ga ik aan de slag met m’n urban jungle bedroom. Keep you posted!

(609)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.