Feel Good Friday!

Over het algemeen ben ik positief ingesteld en ben meestal gezegend met een goed humeur. Dat is denk ik met de pap(a)lepel ingegoten. Mijn vader had namelijk de wonderlijke eigenschap om het beste van elke situatie te maken. Een goed humeur heb je namelijk zelf in de hand. Wanneer ik vroeger met het verkeerde been uit bed was gestapt en smeekte om een ‘baaldagje’ werd ik steevast naar boven gestuurd met de boodschap; ‘Ga je gezicht nog maar een keer wassen’.

Dress to impress

Echt, het werkt. Wanneer je zomaar op een random doordeweekse dag je leukste kleren aantrekt, en ‘werk’ van je kapsel maakt en daarna in volle ornaat achter je bureau gaat zitten, geeft dat positieve vibes en inspiratie. 

Eat that frog

Eat that frog. Nee, niet letterlijk natuurlijk. Maar het is bewezen dat wanneer je de dag begint met het minst leuke klusje, het uiteindelijk heel veel positieve energie teruggeeft. Maak een to-do lijstje en begin de dag met hetgeen waar je als een berg tegenop ziet. In de praktijk valt het altijd mee, en zo verspil je je dag niet er constant tegenaan te hikken.

Chocola

My guilty pleasure. Door het eten van chocolade wordt er endorfine aangemaakt in de hersenen. Dit stofje geeft een heerlijk gevoel en zorgt voor ontspanning. Nu zijn er nog andere manieren om endorfines aan te maken, maar daarover later meer…Iedere dag een stukje chocola met een kopje groene thee, dus.

Music Please

Voor degene die zich afvragen hoe het met mijn gitaarspel gaat?? Traag! Maar, stap voor stap gaat het vooruit. Je moet engelengeduld hebben en heel veel oefenen, om uiteindelijk een lekker deuntje te kunnen spelen. Toch geeft een heerlijk gevoel om iedere dag even op m’n gitaar te tokkelen – als de familie weg is-.

een creatief leven todayimeet

Sporten

Over endorfines gesproken; sporten geeft je hormonale systeem een zetje en zwengelt de feel-good hormonen aan. Iedere dag sporten is voor de meeste mensen iets te veel van het goede, maar er zijn natuurlijk nog meer opties om voldoende te bewegen; wandelen, hardlopen en je staat ervan te kijken, hoeveel stappen je zet tijdens een dagje shoppen.

Doe een middagdutje

Als je humeur, ondanks bovengenoemde tips, nog steeds beneden peil blijft, kan een powernap uitkomst bieden. Een kwartiertje kan al voldoende zijn om je energie level op te krikken en je uit een dipje te halen.

Wine time

Een goed glas rode wijn om de dag mee af te sluiten. Rode wijn heeft vele gezondheidsvoordelen en in de Blue Zone, waar de mensen langer dan gemiddeld leven, staat het dagelijks op het programma. Naast het feit dat rode wijn dus boordevol antioxidanten zit, brengt een glaasje ook ontspanning en oh ja, al weer die endorfines.

What’s next?

Dat mag je zelf invullen.

(195)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.