Een creatief leven

een creatief leven todayimeet
Laatst stelde iemand mij de vraag; ‘wat zou je gedaan hebben als je niet zou schrijven?’. Uhh geen idee, ik heb al heel veel gedaan, maar in ieder geval is het altijd iets waar ik blij van word. Was het eerste wat ik dacht. Iets creatiefs, waarbij ik passie tot uiting kan brengen. Door een creatief leven te leiden voel je jezelf energiek en leeftijdloos. Het brengt je in een toestand van een bepaalde schoonheid van het leven. Het brengt je in contact met de kostbare energie die diep in jou begraven liggen.

Laat je leiden door nieuwsgierigheid

Hoe dan? Want ik ben helemaal niet creatief, zul je misschien denken. Je moet het ook in een veel bredere zin van het woord zien. Laat je leiden door nieuwsgierigheid. Wat vind jij leuk en interessant? Waar spring je midden in de nacht (bij wijze van spreken dan) voor je bed uit? En dan bedoel ik niet eten, hè…Let op kleine aanwijzingen, die jouw aandacht trekken.

Gitaar en…

Een mooi voorbeeld hiervan overkwam mij afgelopen week. Gedachteloos scrolde ik door mijn FB account en ineens kwam ik een filmpje tegen wat mij zó ontroerde; een meisje van een jaar of tien, schat ik, speelde op haar gitaar het liedje ‘you are my sunshine, my only sunshine’, voor haar kleine broertje met het downsyndroom. Wat mij raakte was de manier waarop ze haar broertje bij het liedje betrok, en tegelijk overviel mij het gevoel hoe heerlijk het moet zijn om jezelf te kunnen begeleiden op een gitaar. Bevrijdend!

Okselhaar…

’s Avonds, tijdens het avondeten, vertel ik de rest van het gezin over mijn voornemen een gitaar te kopen en lessen te regelen. Ze kennen me inmiddels en staan ook niet meer raar te kijken van een nieuwe impuls. ‘Neem eerst eens een lesje, schat, voordat je zo’n ding aanschaft’, zegt manlief bedenkelijk en ‘laat nou alsjeblieft niet gelijk je okselhaar groeien, mam’, is het verzoek van zoonlief. Hilarisch. ‘Oké, I promise’, beloof ik met de hand op mijn hart.

creatief leven todayimeet

Je goed recht

Je aangeboren creativiteit ligt op je te wachten. Wil je een boek schrijven? Een lied maken? Of gitaar leren spelen? Doe het! Vraag jezelf niet af of het wel nuttig is, of dat het van belang is voor de samenleving. Zoals Elizabeth Gilbert het mooi verwoordt in haar boek ‘The Big Magic’: ‘Pure creativiteit is geen noodzaak, maar iets veel beters; het is een geschenk. Het is het glazuur op de taart. Het is alsof al onzen goden en engelen zijn samengekomen en tegen elkaar hebben gezegd; ‘Het valt niet mee daar beneden, als mens. Dat weten we. Hier, neem wat lekkers’.

Free Spirit

Ik geef toe, inspiratie om te schrijven kan zich soms op de gekste momenten aandienen, en soms is het eenzaam door ploeteren. Maar ik kan (naast mijn toekomstige gitaarsessies), geen mooiere uiting van creativiteit en invulling van mijn leven bedenken.

Whatever makes your soul happy, do that.

Liefs,
Karin

(210)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.