In je element met de 4 elementen

Het concept van de vier elementen; aarde, water, lucht en vuur is een oeroude theorie. Alles is opgebouwd uit deze vier elementen. Ook ons menselijk lichaam, zowel lichamelijk als geestelijk, bevat alle vier de elementen. Interessante materie vond ik dat, en helemaal om te ontdekken dat bij iedereen één element het meeste overheerst.

Workshop 4 elementen intuïtief schilderen

Onlangs heb ik, samen met drie vriendinnen, een workshop; vier elementen intuïtief schilderen gedaan bij Dionne van den Bijgaart. Naast de gezelligheid, en de heerlijke hapjes, stond deze avond in het teken van de vier elementen in jezelf. Door eerst te luisteren naar de omschrijving die Dionne geeft over deze elementen, gingen wij vervolgens op ontdekkingstocht, door te luisteren wat ons gevoel en intuïtie ons wilde vertellen. Welk element is overheersend, wat staat in de schaduw en wat heb je nodig?

vier elementen schilderen Today I Meet

Vuur type:

Als echte Ram (Dram, noemde mijn vader mij vroeger), herken ik mijzelf in het vuur-type. Maar de weerstand die ik voel om daadwerkelijk de rode kwast op mijn witte doek te zetten is enorm. Rood is dus niet wat ik nodig heb…

Aarde

Op mijn gevoel heb ik de kleuren gepakt die mij aanspraken en ben aan de slag gegaan. Heerlijk, hoe je jezelf kunt verliezen in kleuren en vormen. Dichter bij je gevoel en intuïtie, kom je zelden. Mijn kleurenpalet had een aarde-achtige uitstraling, waarmee duidelijk werd waar mijn ziel onder andere meer behoefte aan heeft; structuur (Yess Please!), tastbaarheid, concreet, praktisch en zekerheid…klinkt heel fijn ja!

Ieder heeft zijn eigen kernkwaliteit en overheersende element

Na een druk gekwebbel wordt het steeds stiller in het atelier van Dionne en als ik om me heen kijk zie ik m’n matties, met rode koontjes, helemaal in hun eigen element opgaan. De ene ‘kwakt’ de verf zonder nadenken op het doek, terwijl de andere ‘keurig’ binnen de lijntjes haar grenzen opzoekt en mijn overbuurvrouw is al een half uur klaar en kijkt tevreden om zich heen hahaha…En ik? Ik zit in eerste instantie te stoeien met een prestigekwestie (het vuur laait weer op), maar laat het uiteindelijk los en geef gehoor aan de roep van mijn ziel;

Earth to Karin!!

vier elementen schilderen todayimeet

Thanx voor de heerlijke avond Dionne!

Wil je ook samen met je vriendinnen creatief aan de slag? Kijk even op haar website: https://www.dionnevandenbijgaart.com/

 

 

(384)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.