De gezondheidsvoordelen van Teunisbloemolie

teunisbloemolie todayimeet

Teunisbloemolie, wordt gewonnen uit de teunisbloem. De olie uit de zaadjes van deze medicinale plant is bijzonder rijk aan essentiële vetzuren, linolzuur en gammalinoleenzuur. Ontdekt door verschillende Indianenstammen en wordt heden ten dagen nog steeds gebruikt vanwege zijn heilzame werking.

Toepassing van teunisbloemolie op de huid

Je kunt teunisbloemolie op verschillende wijzen gebruiken. De gewonnen olie uit de teunisbloem heeft een helende en regenererende werking op wonden en andere huidaandoeningen zoals; eczeem, psoriasis, droge huidplekken en andere huidproblemen. Daarom is deze olie zeer geschikt om puur of gemengd met een andere lotion te gebruiken.

Essentiële vetzuren

Het lichaam kan deze essentiële vetzuren niet zelf aanmaken, en daarom is het belangrijk het middels voeding of supplementen aan te vullen. De effecten van teunisbloemolie op de hersenen is wetenschappelijk aangetoond. Door zijn rijke bron van essentiële vetzuren, kan teunisbloemolie tekorten in de hersenen aanvullen waardoor de werking van impulsen in de hersenen vergroot worden; concentratie neemt toe en het geheugen verbeterd.

Teunisbloemolie werkt op het hormonale systeem

Veel vrouwen hebben last van PMS – Premenstrueel syndroom. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat Teunisbloemolie, wanneer het tijdens de tweede helft van de cyclus wordt ingenomen, het premenstruele syndroom (moodswings) onderdrukt en symptomen bestrijdt. Door de hormoon regulerende werking van deze heilzame olie, helpt het ook bij overgangsklachten. Zo zie je maar dat de natuur ons een handje kan helpen.

teunisbloemolie todayimeet

 

Afvallen 

Het is soms een raadsel waarom het iemand niet lukt om af te vallen. Het kan zijn dat het metabolisch systeem helemaal van slag is en niet goed functioneert. Dit komt omdat bepaalde hormonen niet worden geactiveerd door tekorten. Ook essentiële vetzuren hebben hiermee te maken en kan je stofwisseling een zetje geven. Verwacht niet ineens wonderen, want je moet het lichaam wel een week of zes de kans geven om de interne activiteit weer op gang te helpen. Het helpt ook je bruine vet te activeren. Andere manieren om je bruine vet te activeren heb ik al eerder in deze blog omschreven.

Gebruik van teunisbloemolie

Aan een dosis van ongeveer 1000 mg per dag heb je gemiddeld genomen voldoende. Krijg je echter al snel last van diarree, kan het zijn dat je teveel hebt. Dus rustig aan opbouwen. Mocht je twijfelen, laat je dan altijd adviseren bij je arts (wanneer je onder behandeling bent).

Door het schrijven van dit artikel ben ik zelf ook weer enthousiast geworden. Ik was de werking van deze wonderlijke olie een beetje uit het oog verloren, maar ga er zeker weer mee aan de slag.

Keep you posted.

(2115)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.