Grapefruit als natuurlijk medicijn en metabolisme booster

Grape Fruit

Ik heb sinds kort een nieuwe verslaving: Grapefruitsap! Gelukkig is het een gezonde verslaving en daarom wil ik de voordelen met jullie delen.

Toen ik mijn sapvasten had afgerond, kreeg ik van www.puur-s.nl een opbouwschema, om weer langzaam aan voeding te wennen. Daarbij hoorde een grapefruitsapje als tussendoortje. Vanaf die tijd wil ik elke dag grapefruit!

Ik vond het interessant waarom mijn lichaam vraagt om – dit toch wel zuur/bittere goedje-  en ben daarom naar de voordelen op zoek gegaan…

Vitamine C en Spijsvertering:

Buiten het feit dat het een grote vitamine C bom is, heeft het ook nog een andere werking.
Er zit namelijk een stofje in welke een positief effect heeft op de spijsvertering. Het werkt namelijk op de vetverbranding!! Het heeft tevens een cholesterolverlagende werking, dat komt door de vezels (pectine) die in grapefruit voorkomen. Grapefruit zit boordenvol antioxidanten, die de vorming van geoxideerd cholesterol in de aderen kan voorkomen en opruimt.

Sterke antioxidant:

Het stofje lycopeen is rijk vertegenwoordigd in rode grapefruits. Het heeft een sterk kankervoorkomende werking en het gaat de schade van vrije radicalen tegen. Verder is het een goed natuurlijk middel om je gehele immuunsysteem te boosten.

Detox:

Omdat de grapefruit een detox effect op de lever heeft, moet je af en toe wel een stopperiode inlassen. Maar waar te veel voor staat is natuurlijk nooit goed. Variatie van verschillende soorten groenten en fruit is aan te bevelen.

Medicijnen:

Nog even een belangrijk weetje; grapefruit kan de werking van bepaalde medicijnen als bijvoorbeeld cholesterolverlagende tabletten tegenwerken. Lees daarom altijd de bijsluiter als je aan de grapefruit gaat.

Santé!

 

 

(860)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.