Zorg goed voor jezelf: tips voor een betere nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk, het bepaalt voor een groot gedeelte hoe je je voelt op een dag en heeft invloed op je productiviteit. Eén vijfde van de Nederlanders heeft echter slaapproblemen. Wij geven je vijf tips voor een betere nachtrust!

Tip 1: Schakel je elektronica uit

Beeldschermen zijn een grote boosdoener als het om nachtrust gaat. Het blauwe licht zorgt namelijk voor een afname in het aanmaken van melatonine, waardoor je minder makkelijk in slaap komt. Probeer daarom minimaal een half uur voordat je gaat slapen alle elektronica uit te schakelen en lees nog even lekker een boek!

Tip 2: Juiste balans

Het is belangrijk de juiste balans te vinden wat betreft voeding voor het slapen gaan. Vermijd zware maaltijden in de uren voor het slapen gaan, maar zorg er wel voor dat je niet met honger je bed in kruipt. Ook moet je rekening houden met drinken, zodat je ’s nachts niet naar het toilet hoeft.

Tip 3: Zorg voor ritme

Ritme kan flink bijdragen aan een goede nachtrust. Probeer indien mogelijk op een vast tijdstip naar bed te gaan en ongeveer op dezelfde tijd op te staan. Wanneer je dit een periode doet zal je merken dat dit effect heeft!

diep slapen todayimeet

Tip 4: Bewegen maar!

Dat beweging belangrijk is mag niks nieuws zijn, maar naast dat het goed is voor je lichaam en geest kan het ook bijdragen aan een betere nachtrust. Een half uur intensief bewegen, denk hierbij aan fietsen of wandelen, draagt al bij aan je slaap!

Tip 5: Niet vergeten!

De juiste raamdecoratie zorgt ervoor dat je lekker kunt doorslapen in de ochtend en geen last hebt van licht dat naar binnen valt. Je wil natuurlijk niet om 7 uur wakker zijn op je vrije zaterdag, toch? Plisségordijnen hebben een unieke honingraatstructuur waardoor ze isolerend werken. Ook hebben ze de mogelijkheid gevoerd te worden waardoor ze verduisterend werken. Verduisteringsgordijnen maken net als de plisségordijnen je slaapkamer donker en dempen buitengeluid, ook brengen ze een stukje extra sfeer mee. Deze gordijnen op maat zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren, genoeg keuze dus. Vind je het toch fijn dat er een klein beetje licht naar binnen kan vallen? Kies dan voor houten jaloezieen op maat!

Wat doe jij al voor een betere nachtrust?

(173)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.