Welke aanvullende vitaminen bij haaruitval?

Vitaminen bij haaruitval Todayimeet

Wanneer je als vrouw last hebt van haaruitval, is het een hele puzzel om erachter te komen waar het aan ligt. Iedere situatie is weer anders en hormonen spelen vaak een rol. Maar ook kan het zijn dat stress, herstel na ziekte of andere lichaamsprocessen voor haaruitval zorgen. Om precies te achterhalen wat de oorzaak is kan lastig zijn, maar je kunt er in ieder geval wel voor zorgen dat je geen vitaminen tekorten hebt.

Haaruitval door tekorten?

Haaruitval of huidproblemen kunnen duiden op een tekort aan vitaminen en mineralen. De enige manier om hier echt antwoord op te krijgen is om er met je huisarts over te praten en een bloedonderzoek te doen naar eventuele tekorten. Wist je bijvoorbeeld dat een operatie ook stressvol voor het lichaam is? En dat tegen de menopauze een hoog percentage vrouwen te maken krijgt met androgene haaruitval? Maar er zijn ook een aantal signalen die je vertellen dat je lichaam tekorten heeft. Denk aan; haaruitval, broos haar en nagels, huiduitslag en rode/ witte bultjes op de huid.

Welke haarvitaminen

Er zijn een aantal vitaminen die de conditie van huid, haar en nagels bevorderen. Zoals; vitamine B-complex, vitamine C, ijzer, aminozuren, collageen, zink en vitamine A. Het blijft natuurlijk maatwerk, dus is het een goed idee om advies in te winnen bij een expert op het gebied van vitaminen, voordat je direct van alles in huis haalt.

Huid en haar in topconditie!

Sowieso gebruik ik dagelijks een aantal supplementen om in goede conditie te blijven, dus stelde ik met Ergomax het volgende pakketje samen om mijn haren en huid in topconditie te houden:

Whey Proteïne

Omdat ik de collageen al gebruik, hebben we als aanvulling voor de Whey proteïne gekozen. Een combinatie van wei eiwitten en collageen hydrolysaat geeft namelijk een zeer krachtige synergie. Want wanneer je lichaam over te weinig eiwitten beschikt, breken je nagels sneller af en kan dit ook haaruitval veroorzaken.

collageen en whey proteine Todayimeet

Vitamine C – Quali®-C

Omdat mijn ijzergehalte prima is, hebben we gekozen voor een goed opneembare Vitamine C – Quali®-C . Deze vitamine C bevordert de opname van ijzer in het bloed. Op deze manier heb ik geen extra ijzer nodig.

Cod liver oil

Oftewel, levertraan olie,  is een rijke bron van alle essentiële vetzuren, vitamine A en D.

Vitamine B12

in een sprayvorm, zodat het direct door de slijmvliezen wordt opgenomen. B12 is namelijk een belangrijke vitamine voor de celdeling en celgroei.

Natuurlijk gaat er niks boven gezonde voeding en beweging in een zuurstofrijke omgeving, maar soms kan je lichaam wel een extra steuntje gebruiken met natuurlijke supplementen.

Wat doen jullie om je haar gezond te houden?

 

(201)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.