De geneeskrachtige werking van zwarte komijn!

zwarte komijn todayimeet

Wist je dat zwarte komijn, net als kurkuma, een ontstekingsremmende werking heeft? In het Midden- Oosten hebben ze dit al een paar millennia terug ontdekt, maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik tot voor kort niet wist van de geneeskrachtige werking van deze black seeds.

zwarte komijn todayimeet

Zwarte komijn en zijn gezondheidsvoordelen

Zwarte komijn heeft namelijk een brede werking. Want naast zijn ontstekingsremmende werking, heeft het ook een positieve invloed op de bloedsuikerspiegel. Daarnaast verlaagt het de bloeddruk en een te hoog cholesterol gehalte. Ook heeft het een antimicrobiële werking en lopen er op dit moment nog steeds onderzoeken naar de kanker bestrijdende werking. Ze weten nog niet precies hoe het werkt, maar wel is aangetoond dat het de tumorcel kan stoppen te groeien en vervolgens te verkleinen.

Voor een gezonde huid

Het is dus wetenschappelijk bewezen dat het vele gezondheidsvoordelen heeft, maar dat niet alleen. Je kunt zwarte komijn namelijk ook gebruiken tegen verschillende huidaandoeningen (denk aan eczeem, psoriasis, acne en andere huidinfecties). Dit komt door zijn antibacteriële en ontstekingsremmede werking. Daarnaast heeft het door zijn hoge voedingswaarde een verjongend effect. Yess please!

Afvallen

Oké, als je nu nog niet overtuigd bent, dan wil ik er nog één ding aan toevoegen; het helpt je bij het afvallen en om buikvet te verminderen. Natuurlijk wel in combinatie met een caloriebeperkt dieet. Het zwarte zaad is dus een mooie aanvulling op een gezonde en bewuste levensstijl.

Hoe kun je zwarte komijn gebruiken?

Je kunt het door je eten verwerken, zoals door een koude yoghurt dip of in een goede olijfolie als dip, door de soep of in een ovengerecht. Maar natuurlijk kun je ook voor een hoogwaardig supplement kiezen. Ik gebruik zelf de zwarte komijn van Ergomax en ben erg tevreden.

Zo zie je maar dat de natuur ons beschermt tegen veel kwalen, of zoals een oude profeet eeuwen geleden al zei:  gebruik blackseed/ zwart zaad / zwarte komijn, oftewel nigella sativa, want het is één van de beste remedies tegen bijna alle kwalen…

 

 

 

(520)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.