Dit is weer zo’n toppertje onder de hartige quiche, zonder koolhydraten. Regelmatig maak ik deze quiche, en het is altijd weer een succes. Omdat je geen bladerdeeg gebruikt, maar alleen groente, ei en room, past het goed in een koolhydraatarm dieet. Een prima receptje dus om je goede voornemens voort te zetten.
Wat zit erin (voor ongv. 3 á 4 pers.)
1 stronk broccoli in roosjes
1 grote ui snipperen
Één dubbelpak hamblokjes
1 bekertje 200 ml slagroom
100 gr. Geraspte kaas
4 eieren
Zout, peper, kurkuma, kerrie en evt. nog wat andere kruiden.
Hoe maak je de hartige quiche?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook eerst de broccoli even kort (ongeveer 6 min.)
Fruit de ui en de hamblokjes even aan en op smaak brengen met de kruiden en doe daarna de gekookte broccoli erbij en even omscheppen.
Klop ondertussen de eieren los met slagroom en roer ook de geraspte kaas erdoor.
Doe het ham/ui/ broccoli mengsel in een ingevette ovenschaal en schenk de kaas/roomsaus erover.
Ongeveer 45 minuten in de oven.
Je quiche is klaar! Lekker als lunch of als avondeten met een goedgevulde salade erbij en je hebt een top maaltijd!
Smakelijk!
(20701)