Afvallen door je bruine vet te activeren!

bruin vet activeren today i meet

Ik zal jullie eens een geheimpje verklappen over afvallen. Misschien wist je het al, en misschien ook nog niet. Maar het gaat over bruin vet, en wit vet. Klinkt vet hè? Goed, ik zal wat duidelijker zijn. Iedereen heeft een bepaald percentage aan vet in zijn lichaam. Het verschilt natuurlijk per persoon hoeveel procent dat is. Maar dan kunnen we het type vet ook nog eens onderverdelen in:

Wit en bruin vet

Wit vet kunnen we ook onderverdelen in 2 type;

Visceraal vet ligt rondom je organen en des te meer er zit, des te schadelijker het voor je lichaam is. Visceraal vet verhoogt het slechte cholesterol (LDL) in je lichaam, waardoor je bloedvaten vernauwd kunnen raken.

Subcutaan vet is de laag die voor iedereen zichtbaar is, niet zo mooi misschien maar minder schadelijk.

De manier om achter te komen wat jouw ‘samenstelling’ is, is om je af en toe te laten wegen en meten bij bijvoorbeeld een sportschool , dokter of misschien heb je zelf wel zo’n weegschaal. (speciale weegschaal).

Nu wil ik het eigenlijk over nog een ander type vet hebben, en dat is: Bruin vet.

Wat zijn de voordelen van bruin vet?

Terwijl in wit vet alleen de ‘slechte’ vetten liggen opgeslagen, activeert bruin vet juist ons energiemetabolisme. Ook zorgt bruin vet ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft, het zet namelijk overtollige energie- inname om in warmte. Je stofwisseling brand op een hoger pitje als je lichaam over meer bruin vet beschikt. Mensen die veel bewegen hebben vaak meer bruin vet, dan mensen die bijvoorbeeld weinig lichaamsbeweging hebben. Dat brengt ons bij de volgende vraag; kunnen we meer bruin vet ontwikkelen?

Activeren van bruin vet

Ik verklapte het net al; meer en vaker gaan bewegen (sporten) is één van de manieren om meer bruin vet te ontwikkelen. Je kunt zelf aan de slag gaan met iedere dag tenminste 10.000 stappen te zetten of je kunt jezelf aanmelden bij een sportschool voor goede begeleiding. Ik train zelf twee keer per week in de sportschool met een Hiit training (aanrader)!

Koude training

Koude training is ook een manier om wit vet te verbranden en bruin vet te activeren. Misschien wil je niet gelijk zo rigoureus als Wim Hof in een ijs bad gaan liggen, maar er zijn ook nog andere manieren en die zal ik je vertellen. Het is overigens wel heel interessant om eens een kijkje op zijn site te nemen en de theorie erachter te lezen. Wat kun je thuis doen?

De thermostaat in huis iets lager zetten, op deze manier reageert je lichaam al snel door meer bruin vet aan te maken.

Slapen in een koude, frisse kamer (raam stukje open).

Koud douchen! Ja ik weet het, dat is echt even wennen. Begin gewoon warm net als altijd, daarna half minuutje lauw eronder en als laatste 10 seconde ijskoud. Begin bij je benen en bouw het op. Ik doe het nu al een tijdje en ik voel me er echt heel goed bij.

En als laatste tip; bezoek Freezlab in Amsterdam! Mijn ervaring kun je hier lezen.

bruin vet activeren Today i meet

Heel veel succes and stay cool!

 

 

 

(2429)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.