De voordelen van koffie

koffie todayimeet

Als echte koffie liefhebber wil ik het vandaag eens over koffie hebben. De meningen zijn nogal verdeeld of het nou wel of niet goed/ slecht voor je is.

Nu weten we natuurlijk allemaal dat te veel koffie op een dag niet goed is. Je krijgt dan een grote dosis cafeïne binnen en dat kan de bloeddruk verhogen, gejaagd gevoel geven, hartkloppingen en slapeloosheid. Niet fijn dus.

Maar laten we nu de voordelen eens onder de loep nemen, die hoor ik graag haha…

Om te beginnen is het een natuurproduct. Het is gemaakt van gemalen koffiebonen en deze bevatten verschillende vitaminen. Wel is het belangrijk dat de koffie organisch is en niet is blootgesteld aan pesticiden.

Maar goed, de voordelen van koffie

Koffie is rijk aan antioxidanten, net zoals rode wijn, groene thee en pure chocola (zou ik daarom verslaafd zijn aan al deze gezonde heerlijkheden?).

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het drinken van koffie de kans op Alzheimer verkleint en een positief effect op je geheugen heeft.

Ook is het goed voor je spijsvertering omdat het de glucoseopname uit de darmen vertraagt, waardoor de bloedsuikerspiegel gelijkmatiger is.

Verder schijnt het ook een beschermende werking en een klein remmend effect te hebben bij Parkinson en kanker.

Er worden nog een aantal andere voordelen aan koffie toegeschreven, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het om die reden in grote hoeveelheden gaat nuttigen. Ongeveer een 3 kopjes per dag is prima, mits het van goede kwaliteit is dus. En vergeet je andere gezonde drankjes niet natuurlijk.

Tenslotte vond ik nog een interessant weetje dat koffiedrinkers langer zouden leven? Zou dit zijn vanwege het sociale aspect of de goede eigenschappen?

Anyway….lekker blijven koffieleuten!

 

(323)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.