Bijna één op de drie kinderen heeft vitamine D tekort

Soms kan het gebeuren dat je kind zich niet happy voelt. Lusteloos en neerslachtig, zonder dat je de reden vinden kunt. Al eerder heb ik een blog over het belang van Vitamine D geschreven en wil het graag nogmaals onder de aandacht brengen omdat het juist voor kinderen zo belangrijk is.

Vitamine D het hele jaar door

Onder invloed van zonlicht wordt deze belangrijke vitamine in de huid aangemaakt. Nu denk je waarschijnlijk dat dat in de zomer geen probleem moet zijn, maar onderzoek heeft uitgewezen dat bijna één op de drie kinderen in Nederland een tekort heeft aan vitamine D.

Hoe ontstaat een tekort aan Vitamine D?

Dat zal ik je vertellen…We weten allemaal dat kinderen tegenwoordig veel binnen zitten; achter de computer, playstation of op hun mobiele telefoon. Juist wanneer ze een extra dosis vitamine D voor het hele jaar zouden moeten opbouwen. Dit geldt trouwens ook voor volwassen. Ook wij zitten gedurende de zomer veel binnen; op het werk, achter het bureau of in de auto. Al maanden zit ik uren achter mijn bureautje te schrijven, omdat de deadlines zich opstapelen. Dan voel ik, naast de moed, mijn humeur in mijn schoenen zakken haha…Tegenwoordig gebruik ik daarom als extra ondersteuning vitamine d voedingssupplementen van Flinndal en ik voel me er goed bij.

Waarom is Vitamine D belangrijk?

Zoals ik hierboven al schreef, is vitamine D bij veel lichaamsprocessen betrokken. Als het immuunsysteem niet naar behoren werkt, kunnen er vervelende klachten, en soms ernstige auto-immuunziekten ontstaan. Vooral voor kinderen in de groei is het een onmisbare vitamine, daarom is het advies om kinderen tot vier jaar extra vitamine D te geven. Vitamine D is van belang voor de opname van voldoende calcium in de botten, zodat deze kunnen groeien. Ook in de opbouw van een goede weerstand speelt vitamine D een rol. Voor donkergekleurde mensen, ouderen, en bij zwangerschap is het tevens raadzaam om extra vitamine D te nemen.

Wat hebben kinderen nodig?

Ik kwam een heel interessant gratis e-book tegen over gezonde voeding en vitaminen voor kinderen in de groei. Je kunt de informatie downloaden. Tekorten kun je dus goed met gezonde voeding aanvullen, maar soms kan extra ondersteuning uitkomst bieden.

Vitamine D in voeding

Het is natuurlijk altijd fijn om eens wat vaker voedingsmiddelen met vitamine D op het menu te zetten, zoals: eieren, een smoothie met kefir, boter, champignons en vette vis; makreel, tonijn, forel, zalm, en sardines.

Zoek de zon op!

Juist, dat is de laatste tip! Ga lekker met je kind naar buiten; organiseer een leuke picknick, ga samen fietsen, of maak een flinke wandeling met een leuk einddoel.


Fijne zomer!

(227)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.