Oatelli, gezonde pasta op basis van haver

Oatelli, gezonde pasta op basis van haver

Zoals jullie weten ben ik gek op lekkere producten die nog gezond zijn ook. Ik kwam in contact met Marloes Martens, student Health Food Innovation Management aan de Universiteit van Maastricht. Zij is op dit moment bezig met het op de markt brengen van Oatelli: Een verse pasta gebaseerd op haver! Daar wilde ik meer van weten…

Marloes vertelt dat een pasta op basis van haver vele gezonde eigenschappen heeft; het heeft een lage Glycemische index, het is verzadigend en bevat veel vezels. Daarnaast is de pasta ook lager in calorieën dan normale pasta.

Tijdens het vak Productontwikkeling werd Marloes zo enthousiast over de voordelen van haver, dat zij zich daarop ging richten. Hoe mooi zou het zijn als er een puur en vers product van haver op de markt komt wat lekker smaakt en ook nog eens gezonde eigenschappen heeft, bedacht zij zich.

Tijdens een studentencompetitie van TKI  Agri&Food, waar je een nieuw voedingsmiddel mag presenteren dat bijdraagt aan een betere gezondheid en past in een duurzame wereld, behaalde Marloes samen met Oatelli de Nederlandse finale en kreeg veel enthousiaste reacties.  Dat was voor haar het moment om serieus met Oatelli aan de slag te gaan.

Op het moment is Marloes met verschillende mensen in gesprek en heeft al waardevolle contacten opgedaan om dit mooie product in de markt te gaan zetten.

Voor Marloes staat het als een paal boven water; Oatelli gaat er komen!

Ik kan in ieder geval niet wachten dat het zover is dat we van Oatelli kunnen genieten.

Wil je meer weten, of heb je leuke tips voor Marloes?

 

Volg haar dan via haar FB pagina: Oatelli

Of instagram: Oatelli

 

 

 

 

(792)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.