Wat bepaalt je geluk en hoe word je succesvol?

Geluk todayimeet

Gelukkig zijn of succes hebben heeft niks te maken met je leeftijd, intelligentie of het lot. Maar wat bepaalt dan wel je geluk of succes? Er zijn namelijk andere factoren die je nodig hebt om tot dit resultaat te komen. Namelijk; alles valt en staat met de juiste mindset. Heb je wel eens een moment meegemaakt dat je bijna explodeerde van geluk? Vast wel. Waarschijnlijk denk je daar nog wel eens aan terug. Dan realiseer je jezelf vast ook wel dat je deze happy moments niet kunt vasthouden, maar wel in welke state of mind je op dat moment was? Ditzelfde principe is ook de sleutel naar meer succes in je leven.

Wat is geluk?

Hoe bereik je deze gelukzalige state of mind? Hoewel het natuurlijk persoonlijk is en een relatief ruim begrip, zijn veel mensen bewust of onbewust zoekende naar deze staat van ‘zijn’. Volgens de statistieken scoort Nederland hoog in het rijtje ‘het gelukkigste land ter wereld’, maar omdat veel mensen zich afvragen hoe geluk voelt of eruit ziet, leek het mij zinvol hier eens dieper op in te zoomen.

Onderzoek naar geluk

‘Gelukkig’ is er al veel onderzoek gedaan naar het vinden van geluk; het blijkt dat bij de geboorte het al voor 50 % vastligt hoe je geluk gaat ervaren. Je geluksniveau wordt dus deels bepaald in de genen. Daarnaast hangt 10 % af van de omstandigheden waarin je verkeerd en 40 % hangt af van de wijze waarop je hier zelf mee omgaat en actie onderneemt. Dat laatste is dus heel interessant, want dat heb je namelijk zelf in de hand!

Hoe maakbaar is geluk en succes

Door te kijken naar mensen die deze happy vibe van nature lijken te bezitten, werd het één en ander duidelijk:

Geluk en succes heeft dus alles te maken met je mentaliteit. En nog even voor de goede orde, wat geluk of succes is bepaal je lekker zelf. Het gaat erom dat je in de positieve flow van het leven komt.

Een fit en energiek lichaam en geest is de een basisvoorwaarde om je fijn te voelen. Natuurlijk is dit niet iedereen gegeven, maar je kunt er wel naar streven om voor jou het hoogst haalbare te bereiken door middel van gezonde voeding, beweging en je geest te trainen om fit en alert te blijven. Door eerst aan jezelf te werken bereik je sneller de volgende stap naar…juist; succes.

Besef je iedere dag weer waar je dankbaar voor bent, en spreek dit ook regelmatig uit. Dankbaarheid heeft een hoog energetische trilling en hiermee trek je nog meer ‘gelukkige’ en mooie momenten naar je toe.

Focus je op hetgeen jou blij maakt en wees vriendelijk voor een ander. Immers, wat je uitzendt komt op een bepaalde manier weer bij je terug en zorgt voor een prettige leefomgeving.

En dan één van de meest belangrijke regel in dit verhaal; heb plezier in hetgeen je dagelijks doet (je werk, je doel, je ikigai). Doe het met passie of doe het helemaal niet. Vraag jezelf niet constant af wat het je gaat opleveren, de beloning zal uiteindelijk vele malen groter zijn als je iets vanuit bezieling doet.

En tenslotte; houd focus en geef je doel dat je voor ogen hebt niet te snel op! Succesvolle mensen hebben een plan en weten precies welke kant ze op willen. Ze zijn bezig om op langere termijn te denken.

Duurzaam geluk

Het grote geheim van gelukkig zijn schuilt hem dus niet in de korte successen (hoewel dat soms ook heel fijn kan zijn), maar mee te drijven op de eindeloze stroom van mogelijkheden die het leven jou te bieden heeft en aan te komen bij je authentieke zelf.

Wil je na het lezen van dit artikel meer weten over de juiste aanpak en streef je ook naar duurzaam geluk en succes? Dan kan ik je het ebook De Sleutels van Geluk en Succes van harte aanbevelen. Het is geen duur boekje, maar het geeft je een schat aan inzichten!

Succes!

 

(1115)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.