Omdat avocado’s zo gezond zijn, zoek ik vaak naar variaties om ze dagelijks te eten zonder dat het saai wordt. De avocado wordt steeds ‘hotter’ en daardoor zijn ze tegenwoordig niet aan te slepen. Hoe makkelijk is het om met één vrucht je dagelijkse portie gezonde vetten binnen te krijgen. Des te meer reden om ze wat vaker op je menu te zetten.
Avocado spread
Ik ben gek op avo’s en heb meerdere recepten op basis van avocado. Dit keer vond ik een lekker en makkelijk recept om een avocado-spread te maken. Heerlijk op een geroosterde spelt boterham, maar ook op een rijstwafel of cracker. Wanneer je wat extra maakt kun je het ’s-avonds ook als dip gebruiken .
Wat heb je nodig?
1 rijpe avocado
1 el citroensap
Twee blokjes feta kaas
Scheutje goede olijfolie
Kruiden
Hoe maak je een avocado-spread?
Haal het vruchtvlees uit de schil en doe het in een bakje
Voeg de feta kaas toe, olijfolie en het sap van de citroen
Even in de blender
Op smaak brengen met kruiden (ik had zeezout, peper en oregano)
Et voila, een romige, zachte spread als resultaat.
On Top!
De spread is al heel lekker gewoon zo op een broodje of rijstwafel, maar je kunt het natuurlijk helemaal na eigen smaak customizen, met bijvoorbeeld zalm, kipfilet, garnaaltjes of tomaat on top.
Eet smakelijk!
(305)