Always in for something new, struinde ik pinterest af voor een lekkere, healthy, creamy, vegan pasta op basis van avocado. And guess what? I found one! Het is nu al one of my fave pasta’s en daarom wil ik het recept graag met je delen. Wat het voordeel van deze lekkere pasta is? Dat zal ik je vertellen, iets met avocado…
Een vegan pasta saus op basis van…Avocado!
Echt, ik wist niet dat een saus op basis van avocado zo lekker kon zijn. Door de goede vetten die een avocado bevat, vult de pasta enorm. Maar nog belangrijker; het is super gezond. Goed, ik zal je alle ingrediënten verklappen. Ik heb deze keer gekozen voor speltpasta, maar wil je geheel koolhydraatarm eten, is courgette een prima vervanger. Kijk hier voor nog meer courgetti recepten.
Wat heb je nodig om deze pasta te maken
Speltpasta
2 Avocado’s
Verse basilicum
Trostomaatjes
2 teentjes knoflook
Bakje pijnboompitjes
Scheutje olijfolie
Sap van een halve citroen
Peper en zout
Optioneel; Parmezaanse kaas en spekjes (daar gáát je vegan pasta)
How to make?
Simpel, je bent zo klaar. Tijdens dat je de pasta kookt, rooster je de tomaatjes een minuut of tien in de oven. Ondertussen doe je het vruchtvlees van de avocado’s, samen met een handjevol verse basilicumblaadjes, scheutje olijfolie, eetlepel pijnboompitjes, 2 teentjes knoflook en het sap van een halve citroen in een blender en maak het tot een smeuïge massa. Breng het daarna op smaak met peper en zout. Meng vervolgens in een grote schaal de pasta samen met de saus.
How to serve?
Een mooi pasta bord; schep de pasta op en maak er een feestelijk bordje van met basilicum, pijnboompitjes, tomaatjes en evt. Parmezaanse kaas met wat spekjes.
Enjoy!
(1481)