Een mantra werkt helend en is als een balsem voor de ziel!

Mantra Today I Meet

Mantra’s zijn als een balsem voor de ziel en als een medicijn voor je geest. Het zijn gebeden, gedichten en woorden, gezongen in het Sanskriet een met magisch effect. Letterlijk betekent ‘Mantra’, je geest bevrijden. ‘Man’ staat voor mind en ‘tra’ staat voor bevrijden.

Mantra Today I Meet

Wat doet een mantra energetisch met lichaam en geest

Alles is energie. Ook je lichaam is energie en je lichaamscellen resoneren op een bepaalde lichtfrequentie en geluidsfrequentie. Als je om wat voor reden dan ook jezelf niet meer verbonden voelt met de energie van het Universum en het goddelijke, kan een mantra heel heilzaam zijn. Door de mantra mee te zingen of te hummen, dringt de essentie van deze woorden door tot elke vezel in je lichaam.

Waarom een mantra 108 keer chanten?

Er zijn een aantal redenen, ik zal je er een paar vertellen. 108 is een heilig getal. Vele grote Boeddhistische tempels hebben 108 treden. Je lichaam bestaat uit heel veel energiebanen, en er zouden 108 energiebanen zijn om het hartchakra te vormen. Een mala, gebedsketting, bestaat uit 108 kralen. Deze zou je kunnen gebruiken om de telling van een mantra bij te houden, zodat je jezelf niet bezig hoeft te houden met tellen, maar juist de betekenis van de mantra door te laten dringen. En als laatste belangrijk gegeven is dat met het 108 keer chanten van een bepaalde zin of woord, je lichaam helemaal doordrongen is van de betekenis, waardoor de ziel gereinigd wordt van alle belastende, negatieve energie.

Mantra TodayIMeet

Wat is het beste moment voor een mantra?

Dat bepaal je helemaal zelf. Persoonlijk vind ik het heerlijk als ik heel druk in mijn hoofd ben, als gevolg van de hele dag rennen en vliegen, tot mezelf te komen met het volgende ritueel;

Ik neem een heerlijk warm bad met dode zeezout (ik schreef al eerder een blog over de werking van dode zeezout). Wierook en kaarsjes aan, de mantra Aham Prema op repeat, De mantra betekent ‘ik ben liefde’, en dit is uiteindelijk waar alles om draait. De pure essentie van het leven! (ik doe wel mijn oortjes in, anders denken de kids waarschijnlijk dat ik gek geworden ben). Daarnaast een goed glas rode wijn on the side (met zijn heilzame werking) en je voelt je weer een ander mens!! Deze combinatie zorgt voor een heerlijk zen moment en een rustige geest. Vervolgens duik ik mijn bedje in, masseer mijn voeten met lavendelolie en slaap de sterren van de hemel!

Mantra TodayIMeet

Een mantra werkt dus helend voor lichaam en ziel. Mocht je maling hebben aan het commentaar van je familie, laat de mantra dan lekker hard door je huis klinken, zodat het de trilling van je woonomgeving ook kan verhogen.

Namasté and stay Oké!

 

 

 

(754)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.