Over ontwikkelde Rechter Hersenhelft!

Overontwikkelde rechter hersenhelft

Het is vrijdagmiddag en ik heb afgesproken met vriendin Dani op een terras in Oisterwijk. Ik ben laat omdat ik op de één of andere manier altijd denk dat ik zeeën van tijd heb, en dat op het laatste moment altijd tegen valt. Ik app vriendin; ‘ik ben er bijna, nog even parkeren’. Verhit rijd ik drie rondjes door de winkelstraat. Ik zie wel twee plekjes, maar weet bij voorbaat al dat ik de hele straat zal entertainen als ik ga proberen mijn auto daar in te parkeren. Ik besluit de eer aan mezelf te houden en een zijstraatje te nemen. Vriendin appt; ‘ik bestel vast een wijntje, wil je ook?’ ‘Graag, lekker!’ antwoord ik en zie ineens een parkeergarage:

Hallelujah!

Gehaast ren ik op m’n hakken over de klinker kopjes. Vriendin ziet me aankomen en zwaait enthousiast.’Heeejjj Kaatjééé’, roept ze vrolijk. Of het door haar Italiaanse temperament komt óf omdat we allebei erg druk zijn weet ik niet, maar we raken niet uitgepraat en we gaan van de hak op de tak. De telefoon gaat en ze graait in haar tasje. Het is een feest der herkenning als ik zie wat een onzin en een chaos er allemaal uit dat kleine tasje komt, voordat ze de telefoon te pakken heeft. Heerlijk, blijkbaar zijn er meer nonchy types zoals ik. Gierend van de lach vertelt ze me dat ze een keer een tasjes reading heeft gehad en dat het spot-on was….tja, druk hoofd, drukke tas zullen we maar zeggen. Pijnlijk bewust werp ik een blik op m’n eigen tasje die ook bol van de onzinnigheden staat.

Winkelen in Oisterwijk

We vervolgen onze afspraak door de winkelstraat. We passen en kopen van alles. Tevreden vallen we uiteindelijk met al onze trofeetjes uitgeteld in een stoel en bestellen een wijntje. Ik laat alle aankopen nog eens door mijn hoofd gaan en ineens kijk ik vriendin geschrokken aan; ‘waar is mijn blousje?!’ Roep ik uit. Ik zet m’n glas wijn weer terug en ren wederom op mijn hakken over de klinker kopjes naar de laatst bezochte winkel. In de paskamer hangt het tasje keurig op mij te wachten. Gelukkig!! Nonchalant loop ik (nu rustig en beheerst)  op mijn hakken weer terug en houd triomfantelijk het tasje omhoog. Vriendin grijnst en zegt dat het waarschijnlijk aan onze over ontwikkelde rechter hersenhelft ligt. Ook Dani heeft een creatief beroep. Ze is interieur styliste en maakt de meest waanzinnige projecten. Neem een kijkje op haar site: www.dc-styling.com

Today I Meet

Talenten van een rechter hersenhelft

Het is namelijk zo dat creatieve geesten een sterker ontwikkelde rechter hersenhelft hebben, waardoor ze soms een wat ongeorganiseerde indruk geven. Aha….we hebben een excuus, óók voor de tas!

We hebben lol over hoeveel paspoorten, pinpassen en sleutels we al zijn kwijtgeraakt en hoe we dat toch altijd weer creatief  oplossen. Het klinkt natuurlijk heel grappig en dat is het waarschijnlijk ook, máár wat een gedoe is het als je Kaatje zelf bent!

Lachend nemen we afscheid en beloven snel te bellen. Op mijn hakken, mét de tasjes in mijn hand, loop ik, nog steeds lachend in mezelf, naar de parkeergarage. Ik betaal keurig mijn kaartje en wil naar buiten rijden….

Zoekend kijk ik om me heen…mijn linker hersenhelft draait op volle toeren. Waar is mijn kaartje??

Pfff…

(772)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.